![]() |
|
Agregat - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Agregat (/showthread.php?tid=71017) |
Re: Agregat - arbajter - 18.11.2018 Ni mi jasno, zakaj (proizvajalci) tako radi pišejo po generatorjih cifre v (k)W namesto v (k)VA. Ker je razlika v priklopni moči kot dan in noč. Re: Agregat - janipapillon - 18.11.2018 Homer Napisal:OK, ampak ne razumem zakaj kupujete razsmernike, potem pa še polnilce in na koncu še ročno preklapljate....Eni ga pač lomimo; za take novce se da kupit parkrat močnejši razsmernik + akumulator za 1kWh. Če pa nekdo rabi avtomatsko preklapljanje ... jest bi ga imel le, če mi ga kdo podaril. Re: Agregat - arbajter - 19.11.2018 Avtomatske preklope imajo vsi UPS-i. Homer Tole je zmogljivejša zadeva za manj cvenka: Re: Agregat - Homer - 19.11.2018 @arbajter Tistega mi je stric Google prvega izvrgel.......... Ta, ki si ga navedel, pa je bolj računalniška zadeva z vgrajenim accu in seveda omejeno avtonomijo. Nima zunanjih priključkov za akumulator. Seveda je možno speljati kable za zunanji akumulator, ampak potem pozabi na garancijo....... Re: Agregat - Energetik81 - 19.11.2018 Ampak še vedno - pri takem UPS moraš imeti potem vse pomembne uporabnike vezane na neko svojo vejo, če želiš da ti jih avtomatsko napaja po izpadu. Če imaš tak UPS priklopljen za napajanje cele bajte preko 1-0-2 stikala, potem po preklopu stikala dobi sam svoje napajanje nazaj preko mreže. In še vedno ni popolne avtomatike. Imam pa jaz prastari 350VA UPS stalno priklopljen na moj ciklični akumulator samo zato, da ga 24/7 vzdržuje na 13,6V. Re: Agregat - janipapillon - 19.11.2018 Ej, pa sej ni tako težko 2x dva stikala taknt :roll: Re: Agregat - Homer - 19.11.2018 A tudi ko te ni doma? Pa celi družini si razložil kaj morajo narediti? Re: Agregat - Homer - 19.11.2018 @Energetik81 Menda je logično, da boš imel svojo vejo, za tisto kar potrebuje UPS in ne boš z njim napajal indukcijo, pečico, ..... Včasih pa pozabimo kaj je nujno in bi bilo dobro spomniti na tiste, ki so ob žledu pred leti, ostali pred zaklenjenimi vhodnimi vrati s ključem v hiši, prstni odtis ali tipkovnica pa ni delala...... Re: Agregat - janipapillon - 19.11.2018 Homer Napisal:A tudi ko te ni doma?To je manjko, ja. Vsak od nji mora znat narest TIK/TAK in to na dveh, 5m oddaljenih mestih. Re: Agregat - Fantocci - 19.11.2018 Pač napišeš navodila na en list, lahko še s slikicami opremiš. Bolj kot smo stari in senilni, bolj to rabimo tudi zase. Re: Agregat - Energetik81 - 19.11.2018 Homer Napisal:@Energetik81To bi moral potem že upoštevati pri načrtovanju, torej da bi vso razsvetljavo, alarme, hladilnike itd dal na svojo vejo, ki gre preko UPS. Meni pa ustreza tudi moj sistem, torej pritisnem tipko na razsmerniku in preklopim 1-0-2. Pa imam napetost popolnoma po celi bajti, normalno delujejo FIDi, jasno pa je potrebno izklopiti štedilnik/lojtre/TČ/... No, lojtro bi razsmernik še fural, tudi TČ na nižji modulaciji, ampak aku bi bil kmalu prazen. Re: Agregat - rs84 - 19.11.2018 Jaz imam ups samo za kurilnico. Vsi porabniki (3 črpalke) so vezani na njega. Gre se pa, da mi poleti ob morebitnem izpadu nekaj časa dela črpalka na solarno. Pozimi pa če pride do izpada da pogori v peči do konca, doma pa vejo ko ni elektrike (itak piska ups v kurilnici), da ne nalagajo več v peč. Je pa pozimi v kurilnici tudi akumulator iz traktorja, da ni zunaj na mrzlem, ker se traktor ne rabi in je dodatno priključen gor. Dobro je za akumulator (100ah) in čas, kar lepo podaljša. Za daljši čas izpada imam pa agregat kipor ig2000, katerega priključim za števcem. Agregat je manjši ampak mi vsi glavni porabniki v hiši delujejo, 2 hladilnika in 1 skrinja. Skoraj vse luči so led, kurilnica,...tudi tamala indukcija. Tudi porabniki od hladilnikov, tvjev,.. so vsaj A+. Če se zgodi kakšen "žled" par dni brez elektrike mi je dost da mi deluje ogrevanje, luči,hladilniki, pa tudi tv bi prižgal zvečer. Namenoma nisem kupoval večji agregat, ker mi ta pokrije glavne potrebe pa poraba goriva je čisto zmerna. Re: Agregat - Homer - 19.11.2018 @Energetik81 Citat:To bi moral potem že upoštevati pri načrtovanju, torej da bi vso razsvetljavo, alarme, hladilnike itd dal na svojo vejo, ki gre preko UPS. Meni se zdi, da smo v današnjem času "usodno" odvisni od elektrike in je tako načrtovanje nujno potrebno. Še toliko bolj, če si kje na podeželju, kjer je izpadov elektrike več, odzivni časi za popravila pa daljši. Re: Agregat - lenin - 19.11.2018 Zanima me kako lehko resim naslednjo situacijo na vikedu imam agregat ki ima neko slabo avr regulacijo kaj bi moral naredit da bi dobil cisti sinus? Ali je ceneje lazje kupiti inverter agregat Re: Agregat - arbajter - 19.11.2018 Citat:Ta, ki si ga navedel, pa je bolj računalniška zadeva z vgrajenim accu in seveda omejeno avtonomijo. Nima zunanjih priključkov za akumulator. Seveda je možno speljati kable za zunanji akumulator, ampak potem pozabi na garancijo.......Se strinjam. Glede garancije. Ampak ta enkrat poteče... Citat:ki so ob žledu pred leti, ostali pred zaklenjenimi vhodnimi vrati s ključem v hiši, prstni odtis ali tipkovnica pa ni delala......pred vrati ostanejo le bedaki, kar se mene in poznavanja teh odpiranj tiče. Ve se, kaj so rezervne možnosti. Kak E-key ti tamali UPS v svojem sistemu nudi po defoltu. Seveda je za to potrebno primaknit kak cent. Če pa si škrtica in ga ne vzameš, potem je res kriv žled. |