PodSvojoStreho.net
Nov gradbeni zakon - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Gradbena dokumentacija (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Tema: Nov gradbeni zakon (/showthread.php?tid=70543)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Re: Nov gradbeni zakon - Fery - 30.7.2018

Kaj naj bi pa to pomenilo!? Kako pa izpolniš te zahteve? Zdravniško, varstvo...!?
Ali o čem govoriš?
To, da moraš na tablo napisati, da zida Fery in tastar, je jasno. Kaj še?

Re: Nov gradbeni zakon - vuego - 30.7.2018

Mislim, da še sami tam gor ne vedo čisto dobro Smile
Načeloma ni treba imeti zavarovane odgovornosti, zaposlenega vodje del ipd, mora pa izvajati vse predpisane naloge...

Citat:(15) Naloge izvajalca so, da:
– v skladu s tem zakonom in pravili stroke zagotavlja kakovost izvedbe najmanj take ravni, kot je predpisana s tem zakonom,
– izvaja gradnjo na podlagi pravnomočnega gradbenega dovoljenja in skladno z njim, v skladu z dokumentacijo za izvedbo gradnje, pogodbo, predpisi ter pravili stroke,
– vodi gradbeni dnevnik,
– prevzame zakoličbo na terenu,
– pravočasno obvešča nadzornika pred vsako pomembno fazo izvajanja gradnje,
– zagotavlja varnost in zdravje delavcev, varnost ljudi in predmetov pri izvajanju gradnje ter preprečuje čezmerne obremenitve okolja,
– izbira tehnološke in delovne procese, ki povzročajo najmanjše možno tveganje za nastanek nezgod pri delu, poklicnih bolezni ali bolezni v zvezi z delom ter najmanjše negativne vplive na okolje in objekte,
– po končani gradnji odstrani gradbene ovire in omejitve dostopa, na območju gradnje odstrani in očisti odpadke ter gradbišče ustrezno uredi,
– podpiše izjave o dokončanju gradnje in dokazilo o zanesljivosti.

Re: Nov gradbeni zakon - XxRobertosxX - 30.7.2018

Tole zadnje mi ni jasno, kdo to podpiše in poda izjavo? Nadzorni?
Za ostalo pa je vse kar rabiš je, Nadzornik katerega pokličeš npr. pred vsakim vlivanjem betona itd. Tako sem jaz zase razumel Wink

Re: Nov gradbeni zakon - fizikalec15 - 30.7.2018

Podpišeta jo izvajalec in nadzornik.
Nadzornik odgovarja da je celotna gradnja skladna z GD. Torej do uporabnega dovoljenja.
Če dobiš takega, ki pride samo na vlivanje betona in ti je pripravljen podpisati izjavo, potem si "prišparal" nekaj EUR.
Glede na odgovornosti v novem zakonu, pa bo večina nadzornikov večkrat na gradbišču.

Re: Nov gradbeni zakon - XxRobertosxX - 30.7.2018

Torej Izvajalec "JAZ" in Nadzornik? ker Izvajalca ne bo, gradi se v lastni režiji in zato je tukaj o tem govora ker povsod niso in nikoli ne bodo prisotni, zato je prav da se o tem govori.

Re: Nov gradbeni zakon - vuego - 30.7.2018

Izvajalec bo. To boš ti.

Re: Nov gradbeni zakon - majammamaj - 30.7.2018

Imam eno vpršanje, ki se nanaša na tole tablo za gradbišče. Torej gradili bomo v lastni režiji, res pa je da bo kolega ki ima firmo naredil izkop, utrditev, ter pomagal do strehe. Se potem to šteje da je on izvajalec? (tako mi je namreč reker arhitekt)? samo to me mede, ko pridemo do strehe on oddide in pridejo drugi?
Kaj moram vse napisati na ta list/tablo?
Aha pa še tole, na UE sem oddala za prijavo gradnje, pa me zanima a dobiš kak odgovor po pošti, ali oddaš in je to to?

Lp.

Mama Mia!
A na sekret greste sami? Me prav zanima, kaj lahko taki ljudje naredijo v lastni režiji.

Napiši da dela on. Če ima firmo. Drugače bodi tiho. Itak bo delal na črno.

Kaj pa vam ni jasno?
A sem kaj takšnega vprašala? Ja ni mi jasno tole, priznam, namreč zame izvajalec pomeni da mi naredi od A do Ž, on pa mi bo samo do strehe ane... Ker kaj pa potem naprej, k ose bno delala streha, elektro, vodovod... on bo še zmeraj napisan kot izvajalec, pa sploh to nebo! Ja ima firmo, če bi prebral zgornji psot bi videl da sem že tam napisala da ima firmo...
Ne rabite bit nesramni glede lastne režije - verjamite da bo narejo tako kot mora in logično da nebom jaz delala (ženska) ampak moj in vse kar spada zraven.. Očitno človek še vprašat več nesme... Novi zakon me je pač zmedel...

Re: Nov gradbeni zakon - darkside - 30.7.2018

potem izberi takega izvajalca in ne svojega kolega! pa boš imela od A do Ž.

a krovec bi ti tudi moral vodovod in elektriko napeljevati? Če bi rada da ti eden vse naredi najameš tako firmo, drugače bo tvoj kolega naredil od A do D. od E dalje bodo drugi.

zidar zida - postavi stene in vse kar je tukaj - to je en izvajalec
krovec ki položi streho in je že drugi izvajalec
fasado dela fasader kar je tretji
omete četrti
okna, vrata vgrajuje že peti
vodovod napeljuje šesti
elektriko pa že kar sedmi
in tako dalje

ti bi rada da ti eden naredi vse od izkopa do vselitve? torej krepko plačaj in pozabi na lastno režijo. bojo že drugi par 10 tisočakov potegnili

Pa kaj vam ni? Menda vem kdo kaj dela, meni se gre samo kaj na tabli piše zarad inšpekcije... halo..
Škoda kaj tukaj sprašvat ker druzga ko kritizirat neznate, očitno bo že držalo k osem od drugih slišala isto menje.
Lep pozdrav.

Napiši sebe. Ali njega. Ali Micko.
Če niti tega ne znate (ali pa če nimate jajc za to), kako mislite bajto narediti!?
To nam ni jasno.

Kaj pa tvoj misli!? Očitno nič, če žensko pošlje spraševati take zadeve.

Ne boj se, nismo mi tepci, ki so po župi priplavali. Smo zidali sami. Pa table tudi spisali. Brez spraševanja po forumih. Na moji je pisalo, kot sem zjutraj napisal.
"Izvajalec: Fery s starši".
Bagerista nisem posebej pisal, estriharja tudi ne, drugih pa itak ni bilo na hiši.

Fery bolano, kaj naj drugega rečem. In ne rabiš žalit žensk, pomoje je vsaka bolj sposobna kot ti. Se vidi na kakem nivoju si, na tako nizkega se nebom spuščala.

In če ste tok tabel spisali, ej težko povedat kaj bi gor pisalo, če nekdo nekaj sprašuje? Ne je treba prej kritizirat.

Fery Napisal:"Izvajalec: Fery s starši".
A tudi brat ne znaš? To je pisalo. Dobesedno. "Fery s starši".

Inšpektorica je prišla, prebrala kaj piše in šla svojo pot. Oz. vprašala je, če nam je kaj vroče.
Ker ni prišla k nam, ampak je prišla drkat soseda. Mimogrede je prebrala, kaj mi ustvarjamo.

Kaj točno je bolnega? Da ne znate nekaj napisati samostojno? Ali da jaz znam?

Re: Nov gradbeni zakon - yonna - 30.7.2018

Pri nas je inšpektorica zahtevala kopijo PGD (očitno nimajo dostopa do tega papirja), pogodbo z izvajalcem, pogodbo z nadzornikom, izdane račune. Pa mislim celo, da je izvajalec kar nekaj tisočakov kazni fasal. Mislim, da ni imel urejenega zavarovanja. Ampak mi smo ob cesti in se je očitno peljala mimo. Čeprav so v naših koncih menda kar pridni in hodijo na teren preverit.