PodSvojoStreho.net
Agregat - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Agregat (/showthread.php?tid=55085)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Re: Agregat - cevko - 5.2.2014

Tega imam tudi jaz ogledanega. Kaj napajaš ? Si zadovoljen z njim ?

Re: Agregat - jokovot - 5.2.2014

Vse kar sem napisal pa še TV , hladilnik. No enkrat še kolektorje pozimi, tako da sem zadovoljen.
Lepo vžiga in malo počakam da se segreje in priklopim vse. Ko ugasnem zaprem pipico za bencin in se izprazni vso gorivo. 1x na mesec ga izprobam za 15min.
Ni mi žal, pa še pretirano drag ni.

Re: Agregat - mirator - 5.2.2014

Ne bom pametoval kakšna moč agregata je potrebna, ker je bilo glede tega že veliko povedanega. Rad bi pa vseeno opozoril predvsem tiste, ki se mogoče ne zavedate nevarnosti, ki jih prinašajo agregati.
1. v zadnjem času je bilo že tudi v javnih medijih opozorilo glede zastrupitev z ogljikovim monoksidom CO, ki je brez vonja in okusa. Velja torej pozornost priključitve agregata. Če ga imate v zaprtem prostoru je enako, kot če v zaprtem prostoru deluje avto - torej pozornost na odvod dimnih plinov.
2. Če ni urejen nameski preklop na agregat, pazite na ponovno električno napetost s strani javnega omrežja. Paralelno (vzporedno) delovanje agregata in omrežja je nedopustno in zelo nevarno.

Re: Agregat - cevko - 5.2.2014

Sem našel na prejšnji strani tvoje porabnike. Torej, si na agregat priključil podaljšek in to je to ? Jaz ga bom ( večinoma ) rabil za napajanje toplovodnega kamina ob izpadu elektrike. Kaj drugega ne mislim gor obešat, vsaj skupaj z kaminom ne.

Re: Agregat - vincent - 5.2.2014

Jaz ga nisem vzel, ker mi je bil enostavno prevelik - dimenzijsko (čeprav sem iskal 4 taktnega, da se ne hebem z mešanico in vžiganjem)..a...imam ravno 2 taktnega :roll:

Re: Agregat - kurili - 5.2.2014

Kar nekaj težav je prineslo tole vreme in agregat je postal aktualen, ni samo zima tudi poletna neurja so vse pogostejša. Mene zanima kako bi lahko priključil agregat na hišno napeljavo. Po vasi so vodnike dali v zemljo in dobili smo omarice ob cesti, na fasadi je ostala omarica kjer sem prej imel glavne varovalke ( starejša gradnja in števec zunaj še ni bil obvezen). Obstoji možnost da bi v tej omarici pripravil priključek za agregat in s stikalom odklopil omrežje ter priklopil agregat, vem da je izvedljivo samo ne vem ali lahko sam ali rabim soglasje elektra.

Re: Agregat - papez46 - 5.2.2014

Ena je HONDA 300E, letnik 1971. Takrat smo imeli še redukcije štroma in NNNP akcije, drugi pa je tudi HONDA 2500, stara ene 15 let.

Tega drugega sem nabavil, ko sem začel graditi, da mi je gonil mešalec, predno sem se priklopil na gradbeno elektriko.

Drugega občasno uporabljam na "ranču", če bivakiram preko vikenda, mala HONDA pa je v garaži, na polički v omari, tako - za vsak slučaj.

Dokler smo "ta malo" HONDO uporabljali še v hiši v Ljubljani, je bila zmontirana na konzolno polico pod strop, izpuh pa je bil speljan v ventilacijsko tuljavo dimnika.

Re: Agregat - akisek - 5.2.2014

Jokovot,kakšno centralno pa imaš?Obtočne črpalke delajo normalno ali kaj brnijo?Računalnika nisi uporabljal?

Re: Agregat - Fantocci - 5.2.2014

Vidim, da so precej glasni ti mali prdeci.... 95dB? Ponoči to ni šans, da bi laufal v naselju, ali pač?

Re: Agregat - alanford - 5.2.2014

kurili Napisal:Kar nekaj težav je prineslo tole vreme in agregat je postal aktualen, ni samo zima tudi poletna neurja so vse pogostejša. Mene zanima kako bi lahko priključil agregat na hišno napeljavo. Po vasi so vodnike dali v zemljo in dobili smo omarice ob cesti, na fasadi je ostala omarica kjer sem prej imel glavne varovalke ( starejša gradnja in števec zunaj še ni bil obvezen). Obstoji možnost da bi v tej omarici pripravil priključek za agregat in s stikalom odklopil omrežje ter priklopil agregat, vem da je izvedljivo samo ne vem ali lahko sam ali rabim soglasje elektra.
Preklop na sekundarni vir napajanja moraš narediti za števcem in v tem primeru ne rabiš soglasja. Saj ne bi rad, da ti števec šteje tudi porabo iz agregata, ali ne?

Re: Agregat - Urs - 5.2.2014

Jaz imam primarno priklopljeni dve črpalki od toplovodnega kamina, ki kurita cca 45 w na račun litra bencina na uro. Sicer agreagat služi tudi črpanju vode, da ne poplavi klet. Če bi toploto od bencina ponucal za direkt gretje bajte, bi od bencina več imel. Še dobro je, da sem že v petek zvečer zrihtal stroj, sicer bi bila klet pod vodo. Naslednji projekt, tako narediti dostop do kletnih vrat, da tudi če zmanjka elektrike, da voda ostane onkraj zidu, ne la da bicurila skozi spranje od vrat.

Re: Agregat - jokovot - 5.2.2014

akisek
Imam peč TKAN1 na drva in pelete skupaj dela brez problema, WDC20 s sobnim termostatom, bojler za SV in kolektorje za SV. Tu so tri črpaalke na centalni. No vse dela OK. Če brnijo niti nisem poslušal potem že ne. No bom tudi to enkrat še probal.
Računalnika nisem prižigal ker ni bilo interneta, tako da se niti nisem spomnil.
Bom pa tudi poiskusil v bodoče. Če ne poiskušiš ne veš.

Re: Agregat - Berghaus - 5.2.2014

Mi zna kdo povedati koliko kurita ventilatorja v Nordici 70? Ne morem se prebiti do kamina, da bi lahko prebral :-(

Re: Agregat - alanford - 5.2.2014

Bergi, uporabi web kamero z lučko.

Re: Agregat - Berghaus - 5.2.2014

Lol.