![]() |
|
Zubadan "kaput" po petih letih - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Zubadan "kaput" po petih letih (/showthread.php?tid=54648) |
Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Hanzi - 8.1.2014 Passat ima TČ zrak-zrak (klimo). Najbrž je mislil to. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - xgego - 8.1.2014 Saj ne bi rad bil zdaj pameten, ampak začelo se je dogajat to, zaradi česa se sam nisem odločil za TČ. Mislim da to ni osamljen primer in ne gre le za TČ zubadan... Glede na to da je TČ le kontra obrnjen hladilnik, in da hladilniki zaradi že omenjenih razlogov (malo višje) ne zdržijo več toliko kot so stari hladilniki, je enako tudi pri TČ. Tako da jaz mislim da bo okvar vedno več na TČ. Res iskreno nikomur ne privoščim, tudi meni lahko peč crkne, ampak upam da bo dlje kot karkoli drugega od TČ. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Berghaus - 8.1.2014 "Res iskreno nikomur ne privoščim, tudi meni lahko peč crkne, ampak upam da bo dlje kot karkoli drugega od TČ." Precej kontraindiktoren stavek, se ti ne zdi? Oziroma zelo podobno zveneče kot "sosedova krava...."? Re: Zubadan "kaput" po petih letih - alanford - 8.1.2014 Prednosti in pridobitve TČ nekajkrat prekašajo bojazen/riziko, da bo z njo kaj narobe. To je tako, kot da bi izjavil, da raje hodiš peš, kot pa da se prevažal z avtomobilom, ker obstaja možnost nesreče s smrtnim izidom. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - telmos - 8.1.2014 Še vedno mi crkne kar nekajkrat več takih in drugačnih "renomiranih kotlov" kot pa TČ. Cene rezervnih delov, še zlasti pri tistih proizvedenih severno od nas, so prav nesramno dragi. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Fery - 8.1.2014 A to zato, ker je nekajkrat več vgrajenih, ali je to procentualno? Re: Zubadan "kaput" po petih letih - damo - 8.1.2014 Tudi kolegu se je po cca treh letih pokvarila Viessman TČ. So mu majstri rekli, mislim da okoli 2000 eur - menjali bi komplet hladilni modul. Sem potem šel kolegu na roko, pa pogledal - puščanje na zvaru. Zavaril, zvakumiral, nafilal, montiral, cena za komarate - 100eur pa pletenka vina. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Johan_R - 8.1.2014 telmos Napisal:Še vedno mi crkne kar nekajkrat več takih in drugačnih "renomiranih kotlov" kot pa TČ. Cene rezervnih delov, še zlasti pri tistih proizvedenih severno od nas, so prav nesramno dragi. Telmos, saj tudi popravilo v vrednosti 1.500 ali pa 2.000 € pri ogrevalni TČ ni malo, ali pač?! Gre enostavno za to, da je ta tehnologija predraga, da bi crkavala po 5 letih obratovanja, ob rednem servisnem pregedovanju. Tega si ne bi smeli privoščiti, pa saj to niso kavni mlinčki ali pa sušilci za lase, ali pa "bauhaus" električna orodja. Tudi moja TČ za pripravo sanitarne vode je crknila zaradi tehnične napake proizvajalca. Cena brez popustov je cca 2k€, in crkne v 5 letih?! Ko jo običajno zmontiraš, se jo nastavi in se je nihče več ne dotika iz je ne "frizira". Vsak samo želi, da dela 15 - 20 let, ta se investicija izplača. Nihče od nas ne "serje" denarja, da bi si to lahko privoščil. Drugače bomo "naftaši" spet pletali ples zmage :twisted: Re: Zubadan "kaput" po petih letih - ElBarto - 8.1.2014 Nekdo modre barve mi je pred leti napisal da bi rabil 14000 e za kotlovnico, ki spara. In prisparano ocitno pozene v zrak po petih letih. Tako da mi je moja enacba o smiselnosti porabiti samo 1600 za ogrevanje vedno bolj vsec... Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Johan_R - 8.1.2014 ElBarto napisal si to, kar sem jaz poskušal povedati "v rokavicah"! Bravo!
Re: Zubadan "kaput" po petih letih - jani65 - 8.1.2014 Sorodnik se je zgleda dobro zavaroval glede tega,investicija pa je bila tudi 11000€. 5 letno garancijo na celotno toplotno črpalko in 10 letno garancijo na kompresor Re: Zubadan "kaput" po petih letih - gt001 - 8.1.2014 ElBarto Napisal:Nekdo modre barve mi je pred leti napisal da bi rabil 14000 e za kotlovnico, ki spara. In prisparano ocitno pozene v zrak po petih letih. el barto, kaj imas se poleg, da si prisel na 1600€? jaz sem s tvojim sistemom (samo ogrevanje) trenutno na investicijskih 650€ (hardware+montaza) Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Johan_R - 8.1.2014 Po moje je mislil 1.600 l. ELKO-ta/ogrevalno sezono po ceni cca 1 €/liter (če malce zaokrožimo in abstrahiramo zadnja gibanja ...) Re: Zubadan "kaput" po petih letih - gt001 - 8.1.2014 elbarto ne kuri na olje
Re: Zubadan "kaput" po petih letih - dusan001 - 8.1.2014 Če bo meni crknila prej kot v 6-8 letih ... si bom želel, da bi si danes raje zamislil električno peč :/ |