PodSvojoStreho.net
Izbira moči TČ zrak/voda - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Izbira moči TČ zrak/voda (/showthread.php?tid=49760)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - Migaj - 17.5.2013

Če odpove v poldrugem letu, bi od 'pravega' avta zelo renomirane in pri nas in v bosni najbolj opevane nemške firme pričakoval, da ga na servisu zamenjajo v okviru garancije. Sicer so ti nemški avti še večja jajca, kot reno.

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - bvs - 17.5.2013

@Migaj. Če bi naredili spet avto Golf 2 bi verjtno propadli Wink.

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - Lentus - 18.5.2013

V temi o izbiri moči TČ zrak/voda se dajete čigav avto se bolj kvari. Adijo pamet... za otroški vrtec :roll: .

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - Migaj - 18.5.2013

o neuspešnih reklamacijah kompresorjev klim 'pravih' in 'nepravih' avtov in je bilo govora

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - Lentus - 18.5.2013

Napočil je čas za odhod na prijaznejši forum. Kar mučno mi je vas je brati.

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - bohinc - 18.5.2013

nimaš pravga avta Cry ...tko kot jaz :oops: ...in marsikdo...ravno tko ne TČ :!: Idea Očitno živimo vsi ostali v zmoti. Danes bil v Postojni...hčerka tekmovanje...sam sem se vmes odpeljal do možaka, ki je lani prišel k nam pogledat TČ...zelo zadovoljen...hkrati pa tudi lastnik od leta 1970 samih jajc od avtov... V razgovoru pa ...ko sva vse sorte...rekel- nobenih resnih problemov- žlahta pa vse sorte od 'pravih' rena...opele itd...pa pravi... da stalno kdo jamra...Podobne izkušnje ma kar precej znancev...tudi mehanikov..., nekdo ki je delal na rena...je clo sam izjavil če noč met problemov ...bejž od rena...,peugeot.

Izberte kar predlaga ....ne morte falit :wink: :mrgreen:

Še bolš...koristite lepo vreme v naravi...info pa zbirajte pri ponudnikih...jih dobro povprašte o tem in onem ...kak ogled ... sicer pa tudi tam povečini... kot tu vsak svoje hvali...
Na vas samih pa ...je odločitev ...ter odpiranje mošnjička :wink:
V vsakem primeru pa, kdor je še na 'kurilcu' bo ne glede na odločitev 'zmagovalec', stvar je bolj v zaupanju firmi...ter poprodajnih-servisnih storitvah....v primeru mogoče potrebe le te... :wink:
Lp

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - Migaj - 19.5.2013

Da se še bolj vrnemo k vsebini naslova teme:
Če je dilema pri izbiri med Daikin HT 16 / 14 / 11 -smiselno je izbrati slednjo.
Isto velja za Daikin LT 14 / 11 in Estio 14 / 11. Ali pri izbiri med 8 in 6.
Če pa je izbira npr. med Daikin LT 11 in 8 - pa je potrebno upoštevati, da ima 11-tka večji uparjalnik in 2 ventilatorja, osmica pa ne. Podobno je pri Estii in večini ostalih inverterjih.
Plavci bodo seveda napisanemu večinoma nasprotovali, pa nič zato -tu vendar gre za nasprotje interesov, zadnja pa naj bi bila vaša. Ne ogrevamo družinskega hotela v Egiptu, kjer je pozimi redko hladneje od +7.

Kar se on/off tiče, pa samo to: Bohinc, če bi vzel 13-tko -bi se najbrž težko hvalil s tem, da ti uparjalnik malo ledeni, kot sedaj ko imaš 18-tko(večji uparjalnik) in ne bi hodil nazaj človel od TT zato, da bi ti preko parametrov zmanjšal frekvenco defrostov, ampak bi ti prednastavljeno pogostost moral najbrž celo povečati
>blago ni sirota< -velja za velikot uparjalnika, SK spomenik gor ali dol.

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - bohinc - 19.5.2013

Če Migaj tko reče Sad ...bo že držalo Cry ...verjemte :!: Idea

Ravno tko se je zahvalil za 'dolgo skrivane hitre defroste' daikin HT soustvarjalcu tem o althermi v temi[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=46010&hilit=daikin+ht&start=1575[/url] ter debato okrog defrostov na straneh 88-91[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=41089&hilit=mon%C5%A1tranca&start=1305[/url] pol smo nekje okrog novega leta vidli tud njegov hitri defrost po slikcah....ter porabo pri določenih temp..(sej bi lohk še kej prilimal...pa se mi ne da....) K meni ni serviser nikol hodil....še...upam da še dolgo ne...!
Ni pa nič čudno, če vsi odnehajo proti tebi...(tud npr. samograditelj TČ.... dedek) razen neumnega bohinca, saj sem zgleda tud spet ostal sam od uporabnikov TT (kar ne pomeni da jih ni...kot se rado bere- tudi za kake druge TČ... Idea :wink: )....so zgleda vsi :oops: nezadovoljni Cry .... :lol: mogoče pa bi moral tud jaz sam razmislit o Lentus-ovem predlogu...al pač pustit stvari pri miru...in čaščenju relikvij Idea
Lp

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - Migaj - 19.5.2013

kdorkoli je že bil, ti je očitno dobro prenarihtal..

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - bohinc - 19.5.2013

Telefonsko od servisa TT....tko kot to naredi tudi telmos menda svojim strankam....žal pa ne vsi... ki vgrajujejo daikine(kar velja tudi za ostale firme- z razliko- da se kje obrneš lahko na servisno službo proizvajalca!!!)....npr. kot se bere v temah....tudi o tem sem že pisal...

Tole pa sem malce poiskal po netu in prenesel brez popravkov edinole skrajšano...od nekaterih ponudnikov, je pa recimo za nekatere težko priti do cen... kar ne skriva naprimer slovenski proizvajalec... razvidno... :!: Idea
glede na mikijeve ponudbe (ali nekateri zavajajo ....ali delajo pod ceno Idea ):
Citat:1. Daikin Altherma (ERLQ006CV3, gretje 1,8 - 8,35 kW), COP 3,8; 6.200€
2. Termotehnika (TČZ ZV 9/10 E1, gretje do 9,5kW), COP 4,1; 10.700€
3. Mitsubishi (PUHZ-SHW112YHA, gretje do 11,2 kW), COP 4,2; 8.900€
4. Vaillant geoTherm (VWL 101/3 S, gretje 10 kW), COP 3,9; 13.000€
1.Toplotna črpalka zrak/voda DAIKIN ALTHERMA cena z 20% ddv: 6.627,60 EUR
-iz enega cenika ponudnikov daikina.
2.TČZ ZV 9/10 E1....z E1 nisem našel ali slabo pregledal... edino le z E3 brez ddv: TČ ZV 9/10 E3... 6.272 ali [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")termotehnikaunichr("46")si/prenosi/ceniki/cenik-termotehnika-toplotneunichr("46")pdf[/url]
3. MITSUBISHI ZUBADAN ECODAN / PUHZ-SHW112YHA EHSC-YM9B MITSUBISHI ZUBADAN ECODAN_10Kw Spletna cena: 6.730,00 € -Redna cena 7002 €
4. VAILLANTgeoTHERM VWL 101/3 S- zalogovnik za ogrevalno vodo- pripadajo~a oprema
11.896,38 € *Paketi vklju~ujejo dobavo, dostavo in osnovno montažo ter zagon opreme.

Kaj vse so vsebovale ponudbe posameznih ponudnikov :?: ...se pa razlikujejo že ponudbe za npr. eno in isto TČ ne glede na firmo....(če daste izdelat več predračunov) :!: Idea
Tako, da meni žal takele stvari ...ne dajejo nekega pravega vpogleda...me pa vedno mogoče neupravičeno :oops: ali ne :lol: :?: spominja bolj kot 'tiščanje' ene znamke 'naprej' na tem forumu(že dlje časa....)....ja zdej bo čas klim.... :?
Z glavo na zabavo....je bil nek slogan
Dobro je tud v nakupe... in razmislek pri ponudbah....

Lep večer in nov teden...

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - sassapo - 19.5.2013

Kompresor avtoklime v 99% primerih crkne zaradi nepravilnega vzdrževanja klime, oz. poškodbe vozila, katere zahtevajo menjavo komponent klime.
Na večino poblaščenih servisih so rekuperacijski filtri v napravah zanič, klimo ki bi jo bilo potrebno samo malce dopolnit včasih tako zasvinjajo, da kompresor odpove poslušnost.

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - bvs - 20.5.2013

Torej kdo zna potem fialt klime v avtu?

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - telmos - 20.5.2013

Tisti, ki jo fila takrat, ko je potrebno, ne pa "servisira z rekuperacijo in kasiranjem" vsako leto. Moje ne smejo tikat! Lahko pa zamenjajo filter in očistijo kondenzator.

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - Migaj - 20.5.2013

sassapo Napisal:Kompresor avtoklime v 99% primerih crkne zaradi nepravilnega vzdrževanja klime, oz. poškodbe vozila, katere zahtevajo menjavo komponent klime. Na večino poblaščenih servisih so rekuperacijski filtri v napravah zanič, klimo ki bi jo bilo potrebno samo malce dopolnit včasih tako zasvinjajo, da kompresor odpove poslušnost.
Pri Pasatu je šla po 1,5 leta oz. 20k, pa ni bilo nič od naštetega. Če bi bil VW res 'prava' firma, bi priznali garancijo in kompresor vrnili proizvajalcu. Ker pa je danes avto poln elektronike - pa očitno 'pravih' avtov več ni, ker če ti že samo radio crkne si v '.izdi' oz. nenormalnih stroških v primeru zamenjave. Prava oderancija.
Pri Laguni že 9 let dela OK(180k) -mislim, da so jo samo enkrat polnili.
Pri Meganu pa so jo v 6 letih na licenćnem sevisu večkrat - dokler ni šel k vragu tudi kompresor -tukaj pa je pravilno vzdrževanje morda bilo krivo -na servisu pa trdijo, da crkne zaradi nevzdrževanja :oops:

Re: Izbira moči TČ zrak/voda - Lentus - 20.5.2013

Ne verjamem. VW ima 4 leta garancije.