PodSvojoStreho.net
Izolacija mansarde - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Tema: Izolacija mansarde (/showthread.php?tid=47182)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Re: Izolacija mansarde - Kosho - 21.6.2015

ko sem računal toplotni tok skozi izolacijo, sem ugotovil, da je 30 cm SF35 ekvivalentno 27,5 cm SF32

s tem, da je SF32 za več kot 40 % dražja izolacija od SF35

Re: Izolacija mansarde - Furbo - 21.6.2015

Nič novega, vendar je v večini primerov vsak centimeter višine v mansardi pomemben. Če pa to upoštevaš že pri načrtovanju..

Re: Izolacija mansarde - ttomi73 - 2.2.2016

Tema zamrla?

Re: Izolacija mansarde - Admir - 18.6.2016

Ker sem čistooo nov v tem svetu (blokar) me zanima kako bi se dalo v hiši pri starših od moje najceneje mansardo uredit? streha ima Bramac plošče in NI podeskana. špirovci so višine 15cm. Velikost mansarde je 80m2 in je hlajena s klimatsko napravo..tako da nebi pretiraval s predebelimi izolacijami če ni potrebno seveda...PROSIM za pomoč pri materijalih, da si lahko priblizno zracunam kako in koliko bo kaj stalo...

Hvala vsem, ki boste sodelovali pri razlagi.

Re: Izolacija mansarde - ttomi73 - 18.6.2016

O mansardah imaš že juhuhuhuhu napisanega. Predvsem pa ti svetujem, da vlagaš čim manj ali pa se zazihraš, da ti bo kaj ostalo o boh ne daj da bi nesrečno živel in te tast čez 10 let vrže na cesto, ker bo vrednost tvojega vložka skoraj nična, amortizacija.

Re: Izolacija mansarde - firefly - 18.6.2016

Najceneje: prebarvas stene. Ok se prt na mizi zamenjas. In uzivas zivljenje. Za vse ostalo je tu...

Re: Izolacija mansarde - Kosho - 19.9.2016

Pozdravljeni,

zanime me predvsem kakšna je razlika med kameno in stekleno volno, kakšne so prednosti ene in druge ter zakaj?

Re: Izolacija mansarde - firefly - 20.9.2016

Rabis jo za kaj?

Re: Izolacija mansarde - Kosho - 20.9.2016

Toplotna izolacija

Re: Izolacija mansarde - Furbo - 20.9.2016

Hahah

Re: Izolacija mansarde - firefly - 20.9.2016

Potem so pa popolnoma enakopravne....

Ker ce bi jo rabil za balast v podmornici bi bilo povsem drugace....

študiram pač varijante, knauf insulation ponuja stekleno volno (unifit 32, unifit 35) in kameno volno (dp-3,dp-5); URSA ima stekleno volno (SF32,34,38, DF39)...

pa drugače, kako se vam zdi, če bi dal:

med špirovce 14 cm volne (kamena,steklena), nato osb plošče, ki bi jih vijačil direkt na špirovce in nato še dodatnih 16 cm volne, parna zapora ter knauf. osb plošče bi dal predvsem zato, da bi dosegel boljši fazni zamik.

Re: Izolacija mansarde - KeCko - 20.9.2016

Jao ta fazni zamik je en taka lepa moda farsa in pa marketinški trik. Pri debelinah izolacije, ki se uporabljajo pri energetsko varčni gradnji so ti zamiki tako veliki, da nimajo nikakršnega vpliva. Kar je Žerjavar vedno poudarjal in se 100% strinjam z njim, je večji problem notranja produkcija toplote ter potencialna akumulacija in ne fazni zamik. Debelina pač naj bo prilagojena celotnemu toplotnemu ovoju. Nima smisla na en del dajati nenormalne količine izolacije če je na drugih mestih ni ali pa jo je premalo.

Re: Izolacija mansarde - Energetik81 - 20.9.2016

Če malce prebereš to in podobne teme, bi videl da imaš vse odgovore.
Za boljše razmere ob poletni vročini se da OSB čisto na notranjo stran izolacije, magari namesto gipsa. Vzameš stekleno volno.