![]() |
|
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643) |
Re: MČN ROTO ECO 6 - voyager - 30.11.2012 Halo, zdaj pa ste že pošteno zabluzili. Tabletke ki jih omenjate so wc net za greznice. Naj poudarim da so omenjene tablete namenjene greznicam in ne mcn. Če jih boste metali v mcn vam bodo bakterije 100% pocrkale. Sicer pa ne vem zakaj bi karkoli mogli dodajati. Bakterije se ustvarijo same iz človeškega blata. Pri kvalitetnih mcn ni potrebno dodajati nič da delujejo tako kot treba, pa tudi nobenega vonja oz. smradu ne oddajajo. Če pa res kaj zaj... pa vas edino reši popolno črpanje in ponoven zagon. Ne vem kje kupujete naprave ampak take stvari vas bi že moral podučiti prodajalec. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 30.11.2012 Imate doma čistilno napravo? Re: MČN ROTO ECO 6 - voyager - 30.11.2012 Da imamo. Pa ne me vprašat katero ker ne mislim delat reklame, ni pa Roto. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 30.11.2012 Samo za zdajle, konkretneje se slišimo, ko pridem domov: "WC Net za biološke greznice je popolnoma naraven izdelek, ki vsebuje posušene mikroorganizme in rudninske snovi, ki običajno sestavljajo bakterijsko floro v biološki greznici." Potem bom pa še napisal, kako mi nismo dvakrat ubili čistilno, ko smo reševali fotrovo stupidnost in njegovo izklapljanje varovalk čistilne naprave. S kapsulami. Predvidevam, da boš napisal vašo štorijo, kako pa ste jo vi ubili, ko ste uporabili te zavojčke. Ker iskreno upam, da tvoja zgornja trditev ni po sistemu je povedal en k pozna drugega. Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 30.11.2012 Predvidevam, da ga je poučil prodajalec, ker je boljši kot pri Roto, kjer nič ne podučijo o bakterijah ker jih kakor pravite ne rabiš. Za tabletke sprašujem iz firbca, ker nisem vedel, da so v teh tabletkah bakterije. Po moje pa škodit ne morejo. Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 27.12.2012 Rabim pomoč. Tast ima isto ECO 6 kot jaz. Poleti ko so imeli dopust več kot teden dni ni bilo vnosa fekalij. Program tudi ni bil spremenjen. Po treh mesecih sem mu čistilno odprl, noter pa debela "smetana" nerazgrajenega blata, ampak brez smradu. Kaj narediti? Izčpavanje ali intenzivno prezračevanje? Hvala in lp Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 27.12.2012 V enem tednu počitnic se to ne naredi, to je stvar daljšega obdobja, največkrat pa posledica slabega prezračevanja. Rešitev je enostavna. Z vodnim curkom "razbijete" skorjo, povečajte prezračevanje, v wc vržite tabletko ali dve bakterij. Spremljajte situacijo. Par dni in bi moralo biti ok. Svetujem tudi tako ali tako za stopnjo intenzivnejše prezračevanje, kot je bilo prej, v času odsotnosti pa le naj vklopijo počitniški ritem. Čeprav ga mi nismo nikoli, škoditi ne more. Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 27.12.2012 Hvala za hiter odgovor. Gremo takoj v akcijo, potem bom poročal. Glede na situacijo pa sem namesto stopnje 1, dal na stopnjo 4 ( za kak dan ali dva), nato pa bom zmanjšal na stopnjo 2. Poleg tega bom iz moje čistilne vzel vedro ali dva mojih kultur, verjetno škoditi ne more. Hvala in lep pozdrav, Andrej Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 27.12.2012 Ne, kulture koristijo, ne škodijo. Stopnja 1??? Koliko oseb pa je polnilo to čistilno? Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 27.12.2012 Dve odrasli osebi. Jaz imam tud stopnjo 1, pa smo trije. Te stopnje so nam naštelali iz Rota. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 27.12.2012 Dve osebe je ok. Sem mislil da bo govora o celi družini.... Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 28.12.2012 Hoj! Preveril sem sedimentacijo, cca 300, kar je ok. Smrdi ne. Razbil sem skorjo. Sedaj se pojavlja problem pene, ampak ni veliko pene, pene je ogromno. Povečal sem pretok iz tretjega prekata v prvega, ampak še vedno pena. Je še kakšna druga nastavitev??? Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 28.12.2012 Ja, zmanjšanje zraka :-) Skorja je razbita, zdaj treba prepustiti koloniji. Vrnite na enko ali dvojko, počakajte. Re: MČN ROTO ECO 6 - Johanez - 10.1.2013 Moja izkušnja z ECO 6 Imam jo ze dobro leto. In ker so v naši občini testirali čistilne naprave so tudi mene povabili zraven, ker jo imam le jaz. Testirali so 12 različnih čistilnih naprav. Najprej so bile meritve porabe električne energije, potem so jemali vzorce. Junija so ga vzeli prvič in rezultati so bili daleč od predpisanih. Potem je bil septembra drug odvzem in tudi takrat so bili rezultati katastrofa. Kontaktirali so v Roto, prišel je serviser in nastavil delovanje čistilne. Prej sem jo nastavil le sam, ker mi prodajalec ni povedal, da moram poklicati za zagon ampak mi je le sam povedal kako naj nastavim ventile. Njegova nastavitev je bila zelo drugačna od nastavitve serviserja. Serviser je še ugotovil, da je potrebno zamenjati vpihovalnik zraka na dnu čistilne. To je tudi storil v roku misim da 14 dni. Takrat je tudi ugotovil, da cistilna naprava deluje optimalno in da je vredu nastavljena. Ko sem potem občasno opazoval delovanje sem v zadnjem prekatu opazil na gladini blato. Pa sem klical v Roto in so rekli, da je to normalno, ker se bakterije dvigajo po zrak in da se bo to s časom umirilo. Blato se je še pojavljalo in sem še klical in spet je prišel serviser. Ko je prišel na gladini ni bilo blata in spet je zatrdil da je čistilna nastavljena optimalno in da bolje ne bo delovala kot deluje. Potem so decembra spet odvzeli vzorec. Sedaj sem dobil rezultate in spet niso ustrezni. Od vseh 12 čistilnih naprav le Eco 6 ni delovala ustrezno. Tudi iz moje čistilne ne smrdi, tako kot ugotavljate ostali in če ne bi delali meritev bi mislil, da deluje brezhibno. Ali ste odstali že kdaj izvajali meritev? Re: MČN ROTO ECO 6 - Samojed - 10.1.2013 - torej tvoja čistila deluje približno tako kot moja greznica? Le da v moji greznici v drugem prekatu ni blata? Pišuka, prav rad bi primerjal tvoj iztok z mojim.Malo heca mora biti. Sem se pa res spraševal o idiotskih predpisih pri nas - če želiš predelat greznico v mčn, moraš imeti potrdilo o tesnosti. Kul, vse jasno. Ni pa več jasno, če imaš mčn z dodajanjem kultur (kakorkoli se ji že reče, skratka tista varianta brez štroma). Iztok lahko spelješ v ponikovalnico, če pa slučajno 10cm prej rezervar malce pušča pa ni ok? No, ves štos mojega pisanja je v tem, da ima sosed popolnoma enako greznico kot jaz. Redno dodaja wc net za greznice in kljub 4 članski družini greznice v 5 letih še ni praznil. Res je malo večja od klasične mčv za 4 PE, vendar meni ta podatek pove veliko - zadeva se razgrajuje, in to močno, sicer bi bila že takoj polna. |