![]() |
|
izolacija okoli oken (plesen) - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16) +--- Tema: izolacija okoli oken (plesen) (/showthread.php?tid=77292) Strani:
1
2
|
izolacija okoli oken (plesen) - zudo93 - 22.1.2020 Zdravo, upam da sem vsaj približno zadel temo no stvar je taka, pred 4imi leti, smo obnovili približno 50 let staro hišo (nova okna, izolacija, fasada, kritina, itd), in sedaj se nam pojavlja problem plesni ,predvsem okoli oken. Ali obstaja kakšna stvar da bi mogoče še dodatno izolirali prostor okoli oken, predvsem okoli boksa za rulete? Bi bil Purpen možna rešitev, da nebi bilo treba razbijat knaufa ampak samo naluknat?
RE: izolacija okoli oken (plesen) - Energetik81 - 22.1.2020 Kje in kakšen knauf bi ti naluknjal? Na špaletah imate plesen, ker so očitno zafrknili oknarji in fasaderji, verjetno niso poštemali zunanjih špalet in jih izolirali do okenskega okvirja. RE: izolacija okoli oken (plesen) - zudo93 - 22.1.2020 ubistvu idea je bila, da bi iz notranje strani naredil par lukenj v knauf in dodatno izoliral prostor okoli oken, ampak zgleda to ni rešitev ane? kaj potem sploh lahko naredimo v takem primeru? RE: izolacija okoli oken (plesen) - Energetik81 - 22.1.2020 Imate zrak pod gips platami? Rešitev bi bila (če nočete zunaj štemati fasade okoli oken), da vržete dol gips plošče, poštemate še morebitni omet na špaletah in prilepite na špalete stirodur, kolikor ga pač gre po debelini. Obdelava nato z lepilom + mrežico + lepilo, seveda tudi vogalnik. Nato kitanje in beljenje. Precej dela. Ampak stirodur je izolacija + parna ovira in bi moralo zadostovati za špalete brez kondenza in plesni. Lažja rešitev - precej več zračite in ogrevajte prostore 24/7. RE: izolacija okoli oken (plesen) - darkside - 23.1.2020 Uporabite clox ali kakšen drug pripravek za odstranjevanje plesni. Jaz sem vzel tega brez pršila in s čopičem nanašal. Sedaj pa le zračit, čimveč. Smo pa dokupili razvlažilec in je v enem mesecu kar nekaj vlage potegnilo. RE: izolacija okoli oken (plesen) - Hanzi - 24.1.2020 Pa cunje susite kje zunaj ali v sušilcu,pa rože malo manj zalivajte. Kaj ko bi dal kako sliko teh problematičnih mest. Kam hudiča bi ti okol rolet purpenal. Kako boš pa potem rolete uporabljal? Če pa jih ne rabiš jih pa odstrani, luknjo pa poflikaj z xps kot že napisano RE: izolacija okoli oken (plesen) - Beri - 24.1.2020 (24.1.2020 ob 04:33)Hanzi Napisal: Pa cunje susite kje zunaj ali v sušilcu,pa rože malo manj zalivajte. Cunje pa zalivanje rož niso problem,problem je,da ljudje ne zračijo na prepih. Zatohel zrak je proizvajalec gobastih oz. plesnivih sten. Če bi se redno prezračevalo,teh problemov ne bi bilo. RE: izolacija okoli oken (plesen) - firefly - 24.1.2020 Ni nujno res. Toplotni mostovi so vcasih premocni. RE: izolacija okoli oken (plesen) - Beri - 24.1.2020 Toplotni mostovi so ali niso,lahko imaš vlago,kot smo v času socijalizma imeli toliko zarošena stekla na oknih,da smo imeli debeli zmrzal (sveče),pa tudi mokre stene na posameznih delih,se je kuhalo na veliko,tudi otroške plenice smo v piskrih odkuhali,potem v vodi na roke prali itd.Toda,zaradi slabe izolacije oken je bilo dovolj ZRAČENJA posledično ni bilo zatohlega zraka. Danes je problem,ker je vse zadihtan,lenobe pa ne zračijo,ker mislijo da izgubljajo toploto,ne zavedajoč se,da s tem delajo škodo sebi + stenam,katere treba zaradi plesni bolj pogosto beliti. Zračenje na prepih je edina rešitev. Vse ostalo je filozofiranje. RE: izolacija okoli oken (plesen) - firefly - 25.1.2020 Vse je res. AMPAK! Ni nujno da je zracenje dovolj! Tudi ce imas ze nezdravo nizko zracno vlago imas se vedno lahko kondenz in plesen! RE: izolacija okoli oken (plesen) - Beri - 25.1.2020 plesen se razvije samo,če je zatohel zrak. Če je zatohel zrak,tam je plesen. V kolikor je prostor vedno z odprtim oknom,ni plesni,tako,kot je to bilo v času socijalizma,ko v stanovanjih nismo imeli kalorimetrov ter termostatskih ventilov pa smo vedno imeli okno na kip,kar je pomenilo,da nihče ni imel plesni,ker je bilo vedlo "luftano" - ni bil zatohel zrak. Je kdo imel plesen v času socijalizma v sistemu daljinskega ogrevanja? RE: izolacija okoli oken (plesen) - firefly - 25.1.2020 Napacno razmisljas. RE: izolacija okoli oken (plesen) - Novinec - 26.1.2020 Pozdravljeni Ne vem tocno, ce to spada v to temo vendar vseeno. Zivimo v nadstropju v starejši hiši katera nima centralne in ne fasade. Stanovanje ogrevamo na klimo ter kamin. V kopalnici je trenutno ir panel. Opazil sem, da se mi letošnji zimi v kopalnici in kuhinji v višini cca. 20cm nad tlemi kuhinji nabira kondenz. Zanima me ali bi lahko. nekako to rešil z izoliranjem stropa od spodaj? Lp RE: izolacija okoli oken (plesen) - bk9105 - 27.1.2020 Za vse, ki se sprašujete, zakaj je tema utihnila, OP poniknil, odgovor najdete pri popsonu. On ve vse, tudi to, komu sem jaz odpisal na zasebna in komu ne. Kako on ve, da jaz OPju nisem odpisal na zasebno, to si zna vsak sam odgovoriti. Popson31 Napisal:..., ko pa te priporocim forumasem, ki imajo tezave s plesnijo, greznico, smradom itd pa se na njihove prosnje po pomoci ne odzivas?? To ni lepo od tebe... Seveda bo pa Mr.Perfect imel svojo teorijo(zarote), kot vedno. RE: izolacija okoli oken (plesen) - Popson31 - 27.1.2020 (27.1.2020 ob 08:11)bk9105 Napisal: Za vse, ki se sprašujete, zakaj je tema utihnila, OP poniknil, odgovor najdete pri popsonu. On ve vse, tudi to, komu sem jaz odpisal na zasebna in komu ne. Hahahha ne morem verjet, kaj so tvoji mali mozgani sposobni sproducirat. Meni se prav smilis, da toliko svojega casa posvetis forumu in pletenju zgodbic okrog forumasev. Virtualni svet je kurba in @bk ti si njena odlicna stranka. |