![]() |
|
Hrup pri stensko montirani TČ - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Hrup pri stensko montirani TČ (/showthread.php?tid=67413) |
Hrup pri stensko montirani TČ - Ronoh - 11.11.2016 Pozdravljeni, pri sosednji vrstni hiši imajo TČ (izgleda kot 7,5kw Mitsubishi z nalepko ORCA, ogreva se cca 160m2 radiatorsko gretje, 8cm fasada, opečna gradnja, PVC okna, lokacija okolica Ruš) montirano na fasado cca 2m visoko. TČ je 8m stran od naše hiše, vendar je montirana na tisto steno, ki je hkrati tudi zunanja stena naše spalnice. Moti me hrup v nočnih urah, saj se mi zdi, da se hrup prenaša tudi preko stene (tako se npr. sliši ko gre inverter v višje vrtljaje in brnenje v višjih vrtljajih, hkrati se tudi v drugih prostorih hiše sliši tišje brnenje). Zanima me, kaj se da storiti. Je kakšna opcija low noise delovanja, naj sosedu predlagam, da vgradi kakšne blažilce, protihrupno zaščito, ....? Še to me zanima, če ima kdo izkušnje s TČ montirano na fasado, koliko se TČ sliši v hiši in kako je s hrupom ponoči? Re: Hrup pri stensko montirani TČ - Energetik81 - 11.11.2016 To je pa to, ko se vrstne hiše gradijo brez vmesne diletacije in se hrup prenaša po stenah. Predlagaš mu lahko dobre gumijaste podložke za pod noge TČ (če jih če nima). In pa 24/7 ogrevanje, za sanitarno pa urnik, da ponoči ne greje. Re: Hrup pri stensko montirani TČ - sassapo - 11.11.2016 TČ kakršne koli zasnove že, se nikoli ne montira na steno! Re: Hrup pri stensko montirani TČ - Beri - 11.11.2016 Če je že na steni, nič hudega. Montirajte blažilce,nekaj takega <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gumiz.com/katalog2016/blazilci/74-tip-a.html">http://www.gumiz.com/katalog2016/blazilci/74-tip-a.html</a><!-- m --> Re: Hrup pri stensko montirani TČ - ophidian - 11.11.2016 in koliko kg zdržijo takile nosilci če so obremenjeni strižno/natezno? Re: Hrup pri stensko montirani TČ - Homer - 11.11.2016 Zakaj na strig? Gumijaste nosilce daš na konzolo, ki nosi TČ in so obremenjeni na tlak...... Re: Hrup pri stensko montirani TČ - Poldee - 11.11.2016 Ja pa sej te blazilce das med crpalko in nosilec s spodnje strani, tu ni striga. Ce je vse normalno, gre za 2 L konzoli, ki sta pritrjeni na steno nato pa nanju pritrdis te nosilce, na katere pricvrstis TC. Sam imam v obeh primerih izvedeno podobno in ni nobenih problemov. Ne glede vibracij, ne glede odtoka kondenzata, nic ne zmrzuje, nic se ne zafila. Sta pa obe TC pokriti (moja je pod stopnicami + PVC nadstresek, ocetova je pa pod balkonom, kjer jo tudi dez tezko dobi. V obeh primerih je teren pod crplako nagnjen, tako da kondenz lahko bp odteka. Oce je sicer se podlozil neke dile in s tem povecal naklon, vendar mislim, da tudi brez tega bi slo bp. Sicer bomo pa kmalu videlu, bliza se naslednji teden, ko pravijo, da bo od -2 do -5. Re: Hrup pri stensko montirani TČ - ophidian - 11.11.2016 ja, če daš na konzolo je potem ok. Re: Hrup pri stensko montirani TČ - xavi - 11.11.2016 Ni Ok. Jaz imam črpalko na lastnem podstavku, pa ko je kriza in dela kompresor na velikih obratih, se zvočne vibracije čutijo v hiši. LN pri tem nič ne pomaga, ker problem kompresor, ki boli. Sicer pa je Orca bivši Colwex. Drugo leto bo mogoče Shark. Re: Hrup pri stensko montirani TČ - Ronoh - 11.11.2016 Vsaj osnovni blažilci so verjetno montirani, saj dvomim, da so montirali TČ direktno na konzolo, ampak imam občutek, da se hrup (vsaj nižje frekvence) prenaša preko stene ker kompresor ropota 10 cm stran od stene (kot je napisal xavi). Tako npr. ko odprem okno se TČ sliši samo nekaj glasneje (poleg nizkih zvokov še višje frekvence od ventilatorja, ki pa se do moje hiše že malo porazgubijo). Re: Hrup pri stensko montirani TČ - Homer - 11.11.2016 Kaj ni OK? To da slišiš vibracije, ali montaža amortizerjev? Gumijasti amortizerji ne morejo škodovati. Koliko bodo prispevali k dodatnemu dušenju vibracij, seveda nihče ne more napovedati. Vsekakor, pa bi moralo biti bolje kot brez amortizerjev..... Re: Hrup pri stensko montirani TČ - Ronoh - 11.11.2016 Kaj pa bi pomagalo proti hrupu kompresorja, mogoce kaksna zvocna izolacija na steni za TČ, čeprav ne vem kako je s prostorom. Očitno je TČ obešena na steno res sranje in primerna samo za tiste, ki slabo slišijo :twisted: Verjetno je sosedova TČ malo poddemenzionirana in že zdaj sili v visoke obrate, kaj šele bo pod -10 :twisted: Re: Hrup pri stensko montirani TČ - yan1234 - 11.11.2016 Jaz bi zahteval, da jo zmontirajo drugam. Imam sam problem z lastno klimo, v sobi kjer je zmontirana na zunanji steni se je ne sliši. Vibrira pa 6 metrov oddaljeno okno v drugi sobi, tresljaji se prenašajo po vencu. Samo pri meni opleta ventilator, je slab odlitek. Sem preizkusil brez, kompresor nažge do konca v hiši pa tišina. Imam že drugega, samo še ni bil minus, pa se mi ni dalo zmontirati. Seveda sem preizkusil več variant gumi blažilcev, nazadnje sem jih po nasvetu proizvajalca še dvakrat vertikalno prevrtal (postanejo mehkejši). Re: Hrup pri stensko montirani TČ - Poldee - 11.11.2016 Pocakaj dan dva, ti bom posnel ocetovo, ki je montirana na mirni lokaciji za razliko od moje, ki je tik pred jezom. Pa se pol odloci... zdaj itak obljubljajo minus in vlago, ob takem ga najbolj 'zgejo' :-) Ronoh Napisal:Kaj pa bi pomagalo proti hrupu kompresorja, mogoce kaksna zvocna izolacija na steni za TČ, čeprav ne vem kako je s prostorom. Očitno je TČ obešena na steno res sranje in primerna samo za tiste, ki slabo slišijo :twisted: Re: Hrup pri stensko montirani TČ - branci - 12.11.2016 kaj pa pravite o montaži zunanje enote na streho? ostrešje bo klasično z naklonom okoli 40stopinj in z opečno kritino |