![]() |
|
Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki (/showthread.php?tid=65666) |
Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - brizita - 20.5.2016 Pozdravljeni ! Že kar precej časa spremljam in prebiram teme o TČ. Sedaj sem sama pred odločitvijo o zamenjavi načina ogrevanja hiše (iz kombinirano drva/ kurilno olje) na TČ zrak/voda, zaradi dotrajane peči na drva. V izboru sta dve TČ in sicer: Fujitsu Waterstage 11kW ali Hitachi Yutaki S 10kW. Ogrevanje hiše je sedaj preko vgrajenih radiatorjev ( talno gretje le v kopalnici z dodatno vgrajeno lojtro). Ogreva se cca 120m2 brez upoštevane garaže, shrambe in kurilnice. (cca 30m2). Preko sezone se za ogrevanje sanitarne vode koristi TČ za sanitarno vodo. Hiša je zidana (zid 30cm), fasada (10 cm ), okna so dvoslojna, termopan, izolacija nad mansardo pod streho 32 cm. Ker sem v dilemi katero TČ izbrati bi prosila za vaše mnenje. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - Poldee - 20.5.2016 Izolacijo imas podobno kot mi, s tem da ogrevas 50m2 manj. Sam bi ti priporocal Hitachija, ker mislom, da vam bo FWS 11HP premocna (pri nas lahko recem da je tako). Sam bi sedaj vzel FWS 10 Comfort, glede na izkusnje zadnjih dveh zim. Na hladnem pa ne boste z nobeno (doklee bo elektrika seveda). Upam samo da imate dokaj velike radiatorje,od tega je kar odvisno kaksno temp. vtoka potrebujete. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - brizita - 22.5.2016 Poldee.. hvala za odgovor. se pa popolnoma strinjam da na mrzlem ne bom ne jaz ne drugi, če bo seveda elektrika ne glede na vse. Žled nas je vse pošteno naučil in postavil pod večni vprašaj "kaj pa če...". Ob poplavi TČ na trgu me preseneča da razen po starih postih ni zaslediti novih uporabniških mnenj in debat o Hitachiju.ki bi sedaj koristile. Zato sem se obrnila na forum, saj mi je tekom gradnje pomagal rešiti marsikatero vprašanje. Zanima me še kako si se kaj spopadal z nastavitvami tvoje TČ , da sedaj vse špila kot treba. Glede na bučne debate na forumu o on/off sistemih, inverterjih, nastavitvah/porabi, zalogovnik da/ne, slovenskem proizvodu z LG , itd.. , človeka kar strah rata pred tem "čudom tehnike". Da o spretnih svetovalcih (beri prodajalcih) ne zgubljam besed.. Vsako mnenje je dobrodošlo. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - Poldee - 22.5.2016 Te razumem popolnoma :-) Glede nastavitev je tako, da tudi ce ne vem kaj spreminjam, mislim da na koncu sezone ne bo neke res hude razlike (seveda pri isti zahtevani notranji temperaturi), mogoce v eni gajbi pira, kaj pa vem. Pri starsih smo pred mesecem montirali FWS10 Comfort, katera bo tekla na privzetih tovarniskih nastavivah. Tako da sele cez kaki dve zimi bi lahko nek res dokaj kredibilen odgovor na to. Vem samo to, da mrzlo ne bo, dokler bo strom v his :-) Kar se pa komoditete tice pa je to (TC) cista zmaga. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - sassapo - 22.5.2016 brizita... večina opevanih naprav na tem forumu spada v segment klima TČ. Tudi Hitachi ni nič drugega kot navadna klima z notranjim vodnim modulom, pa s tem ne mislim nič slabega, da ne bo pomote. Vsem tem napravam je skupna kolikor toliko ugodna cena, nekatere imajo malce boljše krmilje, druge so tišje... Vsem je pa skupna zunanja enota, ki je v biti klimatska naprava priorij namenjena hlajenju in ne ogrevanju. Tudi razlike v porabi skorajda ni. Svetujem, da vzameš tisto, ki je bolj ustrezna zahtevam hiše (moč, pozicija zunanje enote) in željam uporabnikov, (poraba SV, sekundarni ogrevalni vir, drugi ogrevalni krog) kjer nastopi krmilje naprave. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - Poldee - 22.5.2016 Brizit: itak pa razlike med klima in TC naceloma ni. Gre za isto zadevo, edino na kar se 'znalci' obesajo je razmik med lamelami in znamka oz. nalepka na napravi. Ce malo bolj seciras takoimenovane 'EU raketa znamke' hitro prides do istih imen, katera proizvajajo te kao klima TC (samo to potem opravicijo kot to, da itak imajo vsi se lowrange razred... zdaj ce pades na to ok, zame je to navadna blamaza oz. preprodaja) in ce ti je to ok, potem kupi 'kao' EU rakete, v nasprotnem pa se bos veselo grela s klima TC, kot vecina tukajsnjih piscev. Raketa TC lastnikov itak tukaj na forumu enostavno NI! Zakaj, vedo samo oni... Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - sassapo - 23.5.2016 No, to ravno ni res! Razlike so precejšnje, čeprav tega nekateri ne boste nikoli priznali. Bistvena, ampak res bistvena razlika je v kvaliteti vgrajenih materialov, enako pa velja za krmilje, ki je pri nekaterih klima TČ res ena sama velika žalost. Bom pa zopet poudaril, da nimam prav ničesar proti nobeni TČ kjer je zunanja enota klima!! Ne gre pa pa vse metati v isti koš, kot bi nekateri hoteli. Tako kot pri vseh stvareh na svetu, tudi TČ spadajo v različne kakovostne in cenovne razrede. Jasno pa vse bolj ali manj služijo svojemu namenu. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - Homer - 23.5.2016 Pa smo spet tam ....... Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - brizita - 23.5.2016 ja Homer zato ker smo tam.... sem se obrnila po mnenje o dveh "klima" TČ na forum. bolj bode v oči da se ostalih razpravlja na več stotih straneh, medtem ko se o Hitachiju Yutaki ne govori (razen v starih postih leto 2011,2012) nič.. pravo presenečenje kot da te TČ ni in je uporabniki nimajo, čeprav skače ven iz vsakega cajtnga.Kar se mi zdi malce po žensko "dvomljivo". torej Homer želela bi slišati še tvoje mnenje o omenjenih TČ. konec koncev bo odločitev pravilna/napačna tako in tako moj križ za nadaljnjih nekaj let, saj če smo vsi pošteni ostaja življenjska doba nedorečeno (posplošeno) ugibanje. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - Homer - 23.5.2016 S Hitachi Yutaki S nimam nobenih izkušenj in jo ne morem komentirati. Morda sem kje omenil Hitachi Yutaki S80, ki pa je čisto druga zgodba (visoko temperaturna TČ). Verjetno Hitachi ni tako razširjen kot kaka druga TČ, ampak to ne pomeni, da je slaba. Če bi bila kaka težava z njo, bi verjetno bil tudi kak komentar.... V bistvu me je zmotilo to predalčkanje v nekakšne "klima TČ", ki je nekaterim smisel življenja. Glede nastavitev TČ, vsa ta "nakladanja" na forumu in debat "kdo ima daljšega", lahko zreduciraš na preprosto enačbo: ogrevati s čim nižjo možno temperaturo vode, ki zagotavlja potrebno bivalno temperaturo. To pa potem pomeni, ogrevanje 24/7 po vremenski krivulji (upoštevanje zunanje temperature). Zato da dosežeš optimum, pa je potrebno nekaj igranja z nastavitvami krivulje po kateri se bo temperatura vode avtomatsko nastavljala glede na zunanjo in notranjo temperaturo. Morda bo bolj pomembno izbrati lokacijo zunanje enote, da ne bo motila sosede, da jo ne bo zametel sneg in da bo uspešno opravljala odmrzovanja...... Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - Migaj - 23.5.2016 sassapo Napisal:..bistvena razlika je v kvaliteti vgrajenih materialov, enako pa velja za krmilje, ki je pri nekaterih klima TČ ena sama velika žalost.Morda drži za nekatere. Kar pa se krmilja tiče drži, da je res ena velika žalost krmilje/logika izvajanja defrostov naše opevane prave TČ. Ne bom je imenoval, ker ti sam dobro veš o kateri je govora. Če pa je res, kar se govori, da naj bi za odpravo problemov vgrajevali električne grelce... Brižita, nabaviš 'klima-TČ' ali pa 'pravo-TČ' -obe te bosta pogreli, poraba ogrevalnega sistema pa pri pravilno vgrajenem solidnem inverterju(klima TČ) praviloma ne bo dosti drugačna, kot s pravo TČ. Lahko tudi manjša. In ravno zaradi tega, se lastniki dragih pravih TČ praviloma ne oglašajo na tem forumu, razen večinoma tistih, pri katerih bi bila tudi poraba s kaloriferjem razmeroma nizka. Če boš nabavila Hitachi Yuaki S10 -pa lepo prosim vsaj vsakih nekaj mesecev napiši izkušnje. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - sassapo - 23.5.2016 Migaj... če jaz ne bi pisal o tem, ti ne bi vedel! Je tako? Edino dejstvo je, da ti in nekateri tvoji somišljeniki poznate tisto kar imate doma, o ostalem pa zgolj zelo pristransko ugibate. brizita... Hitachi je v segmentu klima TČ dobra naprava, če ti njeno krmilje odgovarja ne boš falila. Moja prva montirana klima TČ je bila ravno Hitachi, takrat še AC inverter in brez možnosti gretja sanitarne vode. Z dvema odpravljenima napakama na elektroniki, deluje še danes bp, kar za konkurenco (kolikor jo je takrat v segmentu bilo) ne bi mogel trditi. Ps. da me ne bo zopet kdo obsojal! To so moje izkušnje, morda se motim. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - xavi - 24.5.2016 Sam sem videl Hitachi na delu. Deluje mi zelo kompaktno in suvereno. Greje do 60 C. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.toplisek.com/trgovina.asp?Skupina=11&C_ID=&kupec=">http://www.toplisek.com/trgovina.asp?Sk ... ID=&kupec=</a><!-- m --> Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - brizita - 24.5.2016 Hitachi mi je ponudil eden izmed izvajalcev in jo opredelil kot čisto solidno in ok TČ. tako jaz kot tudi vsi tule pa vemo, da vsak svoje hvali. Je pa bila predlagana kot alternativa Fujitsu in ostalim o katerih je mnogo govora in pisanja tule. odtod izvor vprašanja.. xavi zasledila pa sem jo poleg neta tako kot tudi ti v reklami topliška. kakorkoli je dobrodošlo bilo kakšno mnenje ne glede ali je "prava" ali "neprava" TČ. čeprav bi najraje vse fante zbobnala na kup pa da se iz oči v oči zmente kakšna je zdaj tista taprava in katera ne. Re: Izbira Fujitsu Waterstage ali Hitachi Yutaki - Migaj - 24.5.2016 Za marsikaj ne bi vedel, če ti sassapo ne bi ti pisal, na težave z defrosti pri teh pa sem sklepal sam, zaradi obiskov serviserjev pri strankah zaradi podaljševanja diferenčnih časov glede na težave posameznih strank ter zahtevnost mikrolokacije. Žal to ni prava rešitev, ker prav vsaka stranka ima lahko extremno zahtevne razmere, le da ene lahko zelo pogosto, druge pa lahko zelo redko ali izjemoma, ko pa do takih razmer pride, je težava lahko tu pri vsakem. Predvsem zaradi tega se za njih tudi nisem odločil. Je pa res, da si ti (kasneje) razložil, da so softwer sami razvili... po mojem videnju je Hitachi Yutaki S10 čisto OK TČ. Ali ima 10kW dvojno velikost zunanje enote (2 ventilatorja) ? |