![]() |
|
HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda (/showthread.php?tid=40889) |
HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - houser - 16.11.2011 Pozdravljeni! ali je kdo že slišal za HOTJET TČ? kakšna je kaj kvaliteta? gledal sem malo cene pri njih... gledal sem model 8 ASK zrak voda. je pa morda prednost to, da je to TČ, ki ni klima varianta... kakšne so kaj cene pri nas. ali bi si kdo upal nabavit to raje kot kakšno Klima varianto TČ (Toshiba, Daikin...)?? <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.hotjet.hu/galeria-kepek-kepek-kepek/telepitett-rendszerek.html">http://www.hotjet.hu/galeria-kepek-kepe ... zerek.html</a><!-- m --> l.p. Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - mlesko14 - 16.11.2011 houser Napisal:je pa morda prednost to, da je to TČ, ki ni klima varianta... kakšne so kaj cene pri nas. Zdaj pa prosim dešifriraj kaj si napisal? TČ, ki ni klima--- daj si prvo razčisti osnovne pojme, potem pa ti bo malo lažje razumet, zakaj si večina ljudi nabavi toplotno črpalko renomiranega proizvajalca (kar tvoj ni). Itak pa malo smrdiš po reklami, tako da.... LP Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - azaloznik - 16.11.2011 hmm glede na slike sem kar srečen da sem kupil toshibino ''klima'' napravo... Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - houser - 16.11.2011 Pozdravljen! po kaki reklami smrdi? sem navaden človek, ki si ureja ogrevanje v svoji novogradnji! TČ, ki ni klima? TČ "kao" klima variante Toshiba, Daikin... TČ kot Tč - Dimplex, Alpha Innotec... razumeš? s tem, da kakšna Toshiba stane manj kot Dimplex, Hotjet pa še manj od Toshibe... l.p. mlesko14 Napisal:houser Napisal:je pa morda prednost to, da je to TČ, ki ni klima varianta... kakšne so kaj cene pri nas. Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - dadon - 16.11.2011 Pa saj ta HOTJET ne pride ravno veliko ceneje kot Toshiba. Daj jim (Pilremag) izdelat predačun, boš videl... Pri meni je bilo razlike med 13 ASK in 11kw Estio za caa 500 EUR. Ja, osnovna cena je nižja, potem pa če hočeš garancijo: njihov priklop, njihov zagon , preizkus. .., pa avtomatika za mehki zagon, pa prideš na podobne številke. Sem razmišljal, potem pa se odločil za klima TČ ker zaupam Japoncem in ker imam v primeru okvare na voljo širšo servisno mrežo. Ne poznam razlik in prednosti pravih TČ. Verjetno je pa v ceni všteto tudi nekaj prestiža. :roll: A delajo dlje :?: Porabijo manj :?: Se ne kvarijo :?: So tišje :?: So bolj kakovostne :?: ... Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - azaloznik - 16.11.2011 ok zaj ste me pa zgubili... a lahko to en od mojstrov malo bolj pojasni... ker do sedaj sem jaz razumel da več ali manj vse TČ delujejo na enakem principu... po tem takem kar berem tukaj na principu ''klime''. Se pravi kako pa potem deluje ''prava'' TČ? Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - mlesko14 - 16.11.2011 Zadeva je v principu enaka: praktično je vsaka klima toplotna črpalka ker črpa toploto iz prostora (ga hladi) in oddaja toploto zunaj. Če zadevo obrnemo pa črpamo toploto zunaj (zrak, voda, zemlja...) in jo oddajamo v bivalne prostore (preko zraka ali pa vode). Dejstvo je da klimatske naprave (sploh v preteklosti) ponavadi niso ponujaje funkcije gretja, danes pa je takšnih klimatskih naprav veliko. Tudi tvoj hladilnik je klimatska naprava in toplotna črpalka glede na to ali ga gledaš iz vidika piva v hladilniku (takrat je to klimatska naprava), če ga pa gledaš iz tvojega vidika pa je toplotna črpalka (v bistvu ti črpa toploto iz notranjosti hladilnika (hladi tvoje pivo) in ti greje kuhinjo).Enako velja za hladilno skrinjo na primer. In to je to. Sumljiv si pa zato, ker je tole tvoj prvi post na forumu in ker vsebuje tip vprašanja, na katerega je bilo že vsaj 100x odgovorjeno. če bi bil kaj spreten bi odgovor na tvojo dilemo našel v nekaj minutah z uporabo iskalnika. Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - klemenv - 16.11.2011 Hotjet je kvalitetna tč, žal pa je na spisku za subvencije samo 15 KW model. Če boš vzel, dodaj še 185 evr za mehke pogone. Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - csamo001 - 16.11.2011 mlesko14 Napisal:Zadeva je v principu enaka: praktično je vsaka klima toplotna črpalka ker črpa toploto iz prostora (ga hladi) in oddaja toploto zunaj. Če zadevo obrnemo pa črpamo toploto zunaj (zrak, voda, zemlja...) in jo oddajamo v bivalne prostore (preko zraka ali pa vode). Ni čisto tak - v principu sta 2 tipa toplotnih črpalk zrak/voda. Tiste, ki so po svojem delovanju bolj podobne klimam in one ta druge. O tem pa je več kot dovolj napisano na forumu. Iskalnik je moj najbouš prjatu. Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - standi79 - 16.11.2011 sam se odločam za TČ z/v pa ne vem zakaj se naj odločim, na trgu je poplava tega... kaj pa nove TČ Gorenje AEROGOR? Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - sassapo - 16.11.2011 Verjemite, da je zadeva zelo dobra. 100% najboljše razmerje med vloženim in dobljenim :wink: Kompletna naprava je sestavljena iz enakih delov in ima enako COP število kot tiste s ceno x2, krmilje je vrhunsko SIEMENS, ohišje zunanje enote INOX, garancija 5 let, vsak vgrajen del prodajajo pri nas v trgovini EMPOR Največji problem predstavljajo premajhne kapacitete tovarne, katera ni sposobna sledit povpraševanju, kar pomeni večmesečno čakanje na naročeno napravo. Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - neika - 16.11.2011 sasappo, katero tč to misliš? Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - mlesko14 - 16.11.2011 csamo001 Napisal:Ni čisto tak - v principu sta 2 tipa toplotnih črpalk zrak/voda. Tiste, ki so po svojem delovanju bolj podobne klimam in one ta druge. O tem pa je več kot dovolj napisano na forumu. Katera 2 principa? Mi prosim razložiš. Princip je eden kolikor je men iznano..različni so le mediji kjer energijo jemlješ(zrak, voda, zemlja -kot je že bilo rečeno) in kam jo daješ (zrak ali voda). Pa tako nima veze s temo. Kr uporabi še iskalnik :-) pa malo prični ločevat zrnje od plevela :-) LP Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - sassapo - 16.11.2011 neika... o kateri TČ se pogovarjamo :lol: ps. sem tvojmu tud omenil kot eno izmed opcij :wink: Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - neika - 16.11.2011 je povedal, samo si ni zapomnil, o katerih si govoril, je bilo toliko tega... :oops: |