![]() |
|
etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije (/showthread.php?tid=24969) Strani:
1
2
|
etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - kontakt - 20.10.2009 danasnje porocilo o meritvi dimne emisije na etazni plinski peci mi pravi: -kolicina O2 v dimnih plinih: 7,2 -kolicina CO v dimnih plinih: 73 -kolicina NOx v dimnih plinih : 147 -kolicina CO2 v dimnih plinih : 9,2 najbolj odstopa, glede na lansko meritev NOx, ki je tik pod dovoljeno mejo 150.. je pec ze dotrajala (6 let) ali bo servisno ciscenje sploh kaj pomagalo? hvala Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - sassapo - 20.10.2009 Predvidena življenska doba stenskih plinskih kotlov je 7 let Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - telmos - 20.10.2009 Če je to kondenzacijski kotel, potem je O2 preveč (mora biti okrog 5,3%). Če pa je to običajen kotel, potem pa pomaga že čisto navadno pranje gorilnika (mešalne cevi). Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - kontakt - 20.10.2009 pec ni kondenzacijska, torej navadna. nisem pa vedel, da je zivljenska doba le-teh le 7 let?. ..bom dal cistit pec in bom porocal o rezultatih.. Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - telmos - 21.10.2009 Koliko radijatorjev pa ogrevate s to pečjo? Ali je to kotel na prisilni vlek? Če namreč ne potrebujete vse moči za CO, potem malo znižajte moč kotla na ogrevanju, pa bo tudi NOx drastično upadel. Je pa ta O2 prenizek za tak kotel. Izmerite tlak plina na samem gorilniku, ker je po vsej verjetnosti previsok. Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - laguna1 - 23.10.2009 Gledam poste in vidim, da bi naj bil O2 za kondenzacijske kotle okrog 5,3 %. Imam kondenzacijski kotel junkers cerasmart mislim da 7 - 21 kw in imam ta O2 4,6 % :oops: . Ali je potem ta vrednost prenizka - je pa kotel na prisilni vlek. Mogoče se kje da dobiti "optimalne vrednosti" nastavitev tega kotla (O2, NOx, CO...)? LP Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - telmos - 24.10.2009 Če ti pri tej vrednosti co ne narašča, potem ni nič narobe. Ravno nasprotno. Je pa dejstvo, da je pri večini razmerje 5,3% O2 in pod 35 ppm CO. Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - kontakt - 25.10.2009 lanski rezultati: -kolicina O2 v dimnih plinih: 13,8 -kolicina CO v dimnih plinih: 8 -kolicina NOx v dimnih plinih : 41 -kolicina CO2 v dimnih plinih : 4,8 po praznikih bo pac ciscenje ( pleskarji pravijo temu sanitarno beljenje )
Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - telmos - 25.10.2009 To je pa že malo bolj spodobna slika običajnih meritev navadnih plinskih kotlov. Čeprav tisti CO ni ravno realen. Bolj običajno bi bilo tam nekje med 30 in 50 ppm. Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - Samograditelj - 15.11.2015 Kdo mi lahko pomaga z navodili za plinski kotel, ki je bil vgrajen v bloku pred 11 leti. nikjer ni kakšnega tipa napisanega. Radi bi dopolnili vodo, ker sveti lučka pri 1 atm. baje bi naj bilo vsaj 2 atmosferi. Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - markII - 15.11.2015 hm, za etažni kotel je 1 bar skoraj dovolj, običajno gre peč v blokado pod pol te vrednosti, odvisno od izvedbe je polnilni ventil mogoče že vgrajen in ni problem dopolnit... s tlakom v sistemu ni treba pretiravat, gre za par metrov višine ne pa 20. Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - xavi - 15.11.2015 Samograditelj Napisal:Kdo mi lahko pomaga z navodili za plinski kotel, ki je bil vgrajen v bloku pred 11 leti.predvidevam, da imaš kotel obešen na steni. Stegni glavo pod peč in boš videl ventil za polnjenje radiatorske vode. Pa, da ne boš plina zaprl. Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - Samograditelj - 16.11.2015 Tam sta dva ventila, takšna majhna črna glava. Predvidevam, da bi tlak naj bil dovolj velik. Vendar me je nekdo svetoval, da ne greje, če je premalo tlaka v peči. Sicer sliši kot da bi peč delovala, vendar ni tople vode tudi po 2 urah. Deluje pa za toplo vodo vse normalno. Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - gremlin - 18.11.2015 Velikokrat pomaga ena fotka v drobovje - se bo verjetno hitreje našel kdo, ki bo kotel poznal. Re: etazna plinska pec De Dietrich/ slabe dimne emisije - Rimbaldi - 18.11.2015 DeDietrichovo peč (model City in še nekaj oznak) sem imel v stanovanju. Za polnjenje sta res bila na levi strani spodaj skrita dva ventila. Pri moji si moral odpreti oba in se je polnilo. Dopolnitev je bila hitra. Je pa na moji lučka za prenizek tlak v sistemu zasvetila, ko je tlak padel na 0,5 bar ali manj. Pod 0,5 je tudi pokazalo kodo napake in se peč ni prižgala. Če pa peč deluje, pa ne greje radiatorjev, greje pa sanitarno vodo, pa sta pri meni bili dve različni varianti. 1) blokiral je 3 potni ventil, ki preklaplja med sanitarno vodo in ogrevanjem in je ostal v položaju za sanitarno vodo. Rešitev je menjava, original je bil cca 100 EUR. 2) pokvarila se je notranja ekspanzija. Kotel se je prižigal, tlak je skakal od 0,5 do 2, grelo ni. Nismo zamenjali, ampak dogradili dodatno, večje prostornine. Morda je kaj od tega... Aja, normalen tlak je bil nastavljen na 1,5. |