Dobrodošli, Gost
Morate se registrirati preden lahko objavljate na naši strani.

Uporabniško ime
  

Geslo
  

Iskanje po forumih

(Napredno iskanje)

Statistike foruma
» Člani: 76375
» Najnovejši član: strmy1
» Teme foruma: 66957
» Objave na forumu: 957299

Vse statistike

Prijavljeni uporabniki
Prijavljeni uporabniki: 403
» 8 članov(s) | 395 gostov(s)
DrSaso1, JohnSnow, Ncnifrej, Pepe, andyy, nacek, oneh, zupna

Zadnje teme
Investicije v večstanovan...
Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Zadnja objava: nacek
Manj kot1 minuta nazaj
» Odgovorov: 8
» Prikazov: 0
Sončne elektrarne za samo...
Forum: Energijski viri
Zadnja objava: oneh
8 minut nazaj
» Odgovorov: 7316
» Prikazov: 277551
Mikro sončna elektrarna (...
Forum: Energijski viri
Zadnja objava: damci
2 ur nazaj
» Odgovorov: 128
» Prikazov: 0
Sanacija [izredno] krive ...
Forum: Klasična gradnja
Zadnja objava: Aberveznik
3 ur nazaj
» Odgovorov: 2
» Prikazov: 0
Zunanje betonske stopnice
Forum: Klasična gradnja
Zadnja objava: cuker
Včeraj ob 22:52
» Odgovorov: 22
» Prikazov: 8246
Izolacija na pasovnih tem...
Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja
Zadnja objava: MandM
Včeraj ob 20:53
» Odgovorov: 17
» Prikazov: 1631
Orca - TČ za ogrevanje -...
Forum: Energijski viri
Zadnja objava: bohinc
Včeraj ob 20:09
» Odgovorov: 107
» Prikazov: 11183
Cooper&Hunter 15kW
Forum: Energijski viri
Zadnja objava: tadej90
Včeraj ob 20:07
» Odgovorov: 69
» Prikazov: 0
Izračun COP, in elektrike
Forum: Energijski viri
Zadnja objava: rafunc
Včeraj ob 19:02
» Odgovorov: 104
» Prikazov: 8081
ŠTOKAN BETON- impregnacij...
Forum: Vrt in okolica
Zadnja objava: Mareex_87
Včeraj ob 17:43
» Odgovorov: 2
» Prikazov: 0

 
  Sanacija [izredno] krive stene
Avtor: Aberveznik - Včeraj ob 22:37 - Forum: Klasična gradnja - Odgovorov (2)

Pozdravljeni, prosil bi vas za nasvete, pravzaprav pomoč. 

Kmalu se mi bo rodil otrok in dokler še lahko doma zbijam in zidam, pripravljam otroško sobo (adaptacija polkletne etaže). In tu imam problem z izredno krivo steno (od tal proti stropu je nagnjena za 7 cm, sicer nenosilna, opečnata). Bi jo najraje podrl, če ne bi bil točno na drugi strani tuš oz. kopalnica (tam jim jo je uspelo nekako zravnati). Sem razmišljal, da bi jo pozidal s porobetonskimi zidaki, ampak tu pride naslednji problem - ta kriva stena je zgolj 12 cm stran od okenske špalete soba pa že tako ni velika. V prilogi prikazujem, kje bi morala biti, če bi bila v vagi. Jo mora lahko omečem? Samo v tem primeru bo spodaj 1mm ometa, proti vrhu pa 7 cm..

Če pozna kdo rešitev, bi jo zelo rad slišal, se z veseljem pustim podučiti. Vnaprej hvala za kakršenkoli odziv.Priložene datoteke Predogledne slike
   
Natisni

  ŠTOKAN BETON- impregnacija
Avtor: Mareex_87 - Včeraj ob 13:19 - Forum: Vrt in okolica - Odgovorov (2)

Pozdravljeni.

Ima kdo izkušnje z zaščito štokanega/brušenega betona? Naš nujno rabi premaz, pa iščem, kaj je najbolj primerno in pa na kaj je potrebno paziti pred/pri/po barvanju.
Želel bi zaščito pred umazanijo, odbojnost vode , ter  po možnosti moker izgled. 

Lep pozdravPriložene datoteke Predogledne slike
   
Natisni

  Investicije v večstanovanjski zgradbi
Avtor: markomarkovic - 26.3.2023 ob 11:58 - Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja - Odgovorov (8)

Pozdravljeni,

ne vem točno, na koga naj se obrnem, zato me prosim, če nisem v pravem forumu, preusmerite na ustreznejšega. Hvala! Smile

Zadeva:
V večstanovanjski zgradbi (bloku), v katerem je 23 stanovanj, se je del sosedov odločil, da bi gradili dvigalo. Tudi upravnik je zgrabil idejo in pritiska na vse možne načine, da bo prišlo do realizacije. To dvigalo bi bilo postavljeno zunaj obstoječega bloka, saj v samem bloku ni niše za postavitev dvigala, kar pomeni, da mora biti izvedena celotna projektna naloga, pridobljeno gradbeno dovoljenje ...
Če si prav tolmačim stanovanjski zakon, mora biti za tovrstno investicijo pridobljeno soglasje lastnikov v vsaj 75 % glede na površino stanovanj.

Teh soglasij ni sprejemal še nihče, stanovalci v bloku se še nismo na ta način izrekli o dvigalu, upravnik pa je projektiranje, izdelavo dokumentacije in izvedbo dvigala v skupni vrednosti cca. 90.000 € kar vključil v investicijski načrt bloka.
Stanovalci so na zadnjem zboru lastnikov dvignili prispevek v rezervni sklad za 40 %, s čimer naj bi se pokrivala investicija. Nepošteno se mi tudi zdi, da bi vsi prebivalci v bloku za dvigalo prispevali enako, ne glede na to ali živijo v pritličju ali v najvišjem (4.) nadstropju.
Torej: ali je sploh sprejemljivo, da je upravnik to investicijo vključil v svoj načrt, čeprav še ni jasno, ali bo do investicije sploh prišlo in jo moramo vsi plačevati preko rezervnega sklada že vnaprej. Ali je pošteno, da vsi plačamo enako? Ali je možno, da v takšnem primeru dvigalo financira le del stanovalcev, ki bodo dvigalo uporabljali, ostali pa ne? Če do realizacije ne pride, ali nam je upravnik dolžan povrniti stroške, ki so nastali z njegovim vnaprejšnjim delovanjem brez soglasja lastnikov?
NAj povem še to, da je pritisk s strani sosedov velik in bodo šli čez vse meje. Na koga se lahko obrnemo za pravno pomoč pri spodbijanju njihovega delovanja v nasprotju z zakonom.

Upam, da je zapisano razumljivo.
Hvala za vsak odgovor in pomoč.

Lep pozdrav, Marko

Natisni

  davek pri prodaji nove nepremičnine
Avtor: stengojeb - 25.3.2023 ob 18:52 - Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja - Odgovorov (1)

Zanima me kako je z davkom pri prodaji nove nepremičnine, ki je bila zgrajena kakor "samogradnja". Prebral sem da se pri prometu z nepremičninami plača 25% davek na kapitalski dobiček, če je prodajna cena večja kot nakupna. Procent pa pada na vsakih 5 let za 5%. Izjema je če vsaj dve leti živiš in si prijavljen v nepremični - takrat ni davka.
Nikjer pa nisem našel kako te obdavčijo v primeru samogradnje in da nisi živel v hiši?

Natisni

  Parna zapora, ravna streha
Avtor: robertli - 25.3.2023 ob 17:59 - Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja - Brez odgovorov

Postavljena je bila parna zapora bauder ds1 duo na ravmo streho. Danes je padal dez. Na strehi se je nabralo cca 1 cm vode. Zanima me, koliko je parna ovira vodotesna. V tehnicni dokumentaciji piše da je "raintight" 4 mesece. Nekje sem izbrskal da je "waterproof type b". Torej, ali je kaj narobe ce kak dan, 2, 5...na njej stoji voda. Odtok sicer je, vendar zaradi preklopa med pasovi izolacije določen del vode stoji na strehi. Pometanje pa je trenurno sizifovo delo.

Natisni

  Izdelava beneškega ometa
Avtor: hornet32 - 25.3.2023 ob 14:56 - Forum: Iščem izvajalca - Brez odgovorov

Pozdravljeni,
iščem izvajalca ki zna izdelati dekorativne stenske omete in sicer beneške omete ali pa vsaj večslojne z vidno strukturo. V kolikor kdo pozna kakšnega mojstra bi prosil za kontakt. Lokacija je pa Ljubljana.
Hvala, LP

Natisni

  Katera lazura na obledel temen oreh
Avtor: lund - 25.3.2023 ob 11:07 - Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja - Brez odgovorov

Želeli bi malo posvetliti napušč? Priporočali ste Illumino, a nam ni všeč, ker v bistvu le prekrije z rumeno barvo. Katero barvo bi priporočali na tole-prilagam sliko? Nagibam se k Silvaproduktu, Lazura B. Svetlejši odtenek. Macesen? Ali bi bilo preveč šekasto?Ima katera firma za preizkusit te odtenke lazur v malih količinah? 
Fasada bo bela, streha antracit, okna mahagoni, vrata palisander.
 Hvala za nasvet? Želeli bi bolj naraven videz.

Natisni

Question Stanovanje v najem tujcu, sorodniku
Avtor: maestral4 - 24.3.2023 ob 10:47 - Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja - Odgovorov (2)

Pozdravljeni.

Imam stanovanje v katerem ne prebiva nihče. Je trenutno prazno. Sedaj je dobil sorodnik iz tujine službo pri nas in nima naslova. Seveda mu zaupam in mu želim pomagati. Dal bi mu prijavo na naslovu kjer je prazen.
Potrebujeva pogodbo ali zadošča moje pisno dovoljenje kot lastnik stanovanja, da se lahko on začasno prijavi? Kako je z FURS?
Je bolje potemtakem sestaviti neko pogodbo in navedemo vse podatke? Potem nesem na FURS vse papirje in nimam skrbi?

Natisni

  Naročilo oken
Avtor: gregorjanc - 24.3.2023 ob 10:22 - Forum: Stavbno pohištvo - Odgovorov (1)

Zdrawo.

Pri SLO podjetju so prišli na izmero zamenjave oken na hiši, podali so ponudbo in okna so bila nato v celoti plačana. Pri izmeri je bilo dogovorjeno da se 3 okna v pritličju izmerijo po dejanskem stanju za izdelavo ponudbe, vendar se po dokončno prejeti dokumentaciji od arhitekta doplača za drugačne dimenzije teh 3 oken. Preko elektronske pošte je bilo s komercialne strani podjetja tudi dogovorjeno, da po prejetju arhitektove dokumentacije sporočimo dejanske dimenzije teh 3 oken in šele nato gre celotna izdelava oken v proizvodnjo.

Sedaj pa so iz podjetja klicali, da so okna po prvotni ponudbi pripravljena za vgradnjo, kljub temu da je bilo izrecno v pisni obliki dogovorjeno da kupec sporoči časovnico. 

Sedaj je problem za te 3 okna z komarniki in roletami ker dimenzijsko ne ustrezajo. Podjetje pravi, da nastale stroške nosi kupec kljub pisnemu dogovoru.

Kdo ima v tej zadevi sedaj prav?

Natisni

  Barvanje lesenih vhodnih vrat
Avtor: sajonara - 24.3.2023 ob 08:00 - Forum: Stavbno pohištvo - Odgovorov (4)

Pozdravljeni, vhodna lesena vrata je načel zob časa(cca 15 let), na nekaterih delih se je oluščila barva, je preveč takih mest, da bi pobarval le njih, zato se spravljam na barvanje celotnih vrat. Me pa zanima ali je za končen dober rezultat nujno spravit dol vso trenutno barvo, ali pa je možna varianta da rahlo pošmirglam vse in potem pobarvam čez? Hvala vnaprej za odgovore...

Natisni


Zadnje novice