Dobrodošli, Gost
Morate se registrirati preden lahko objavljate na naši strani.

Uporabniško ime
  

Geslo
  

Iskanje po forumih

(Napredno iskanje)

Statistike foruma
» Člani: 68018
» Najnovejši član: Barbarapeki
» Teme foruma: 63057
» Objave na forumu: 914112

Vse statistike

Prijavljeni uporabniki
Prijavljeni uporabniki: 447
» 8 članov(s) | 439 gostov(s)
Piksi, VS, ivyvr18, marman321, va16, wotan, švicko

Zadnje teme
Izgradnja Komunalne infr....
Forum: Gradbena dokumentacija
Zadnja objava: VS
5 minut nazaj
» Odgovorov: 2
» Prikazov: 49
Legalizacija objekta
Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Zadnja objava: apnokamen
3 ur nazaj
» Odgovorov: 8
» Prikazov: 2022
Objekt zgrajen na črno in...
Forum: Gradbena dokumentacija
Zadnja objava: Yeager
4 ur nazaj
» Odgovorov: 1
» Prikazov: 253
Lesni peleti
Forum: Prodam
Zadnja objava: some1
5 ur nazaj
» Odgovorov: 0
» Prikazov: 41
Fečarde-na črno
Forum: Gradbena dokumentacija
Zadnja objava: Yeager
5 ur nazaj
» Odgovorov: 2
» Prikazov: 382
Agregat za napajanje enod...
Forum: Energijski viri
Zadnja objava: sassapo
6 ur nazaj
» Odgovorov: 120
» Prikazov: 14684
Attack 25-35 DPX lambda
Forum: Energijski viri
Zadnja objava: Sid3
7 ur nazaj
» Odgovorov: 1978
» Prikazov: 224546
Hitachi Yutaki S
Forum: Energijski viri
Zadnja objava: bozgom
7 ur nazaj
» Odgovorov: 897
» Prikazov: 76689
Froling 15 - 20kW
Forum: Energijski viri
Zadnja objava: Gomi
9 ur nazaj
» Odgovorov: 6
» Prikazov: 321
Solarno ogrevanje sanitar...
Forum: Energijski viri
Zadnja objava: jan45
11 ur nazaj
» Odgovorov: 5
» Prikazov: 327

 
  Izgradnja Komunalne infr. + gradbeno dovoljenje za kom. infrastrukturo
Avtor: VS - 2 ur nazaj - Forum: Gradbena dokumentacija - Odgovorov (2)

Pozdravljeni,

V kolikor bi mi kdo s strokovnim mnenjem znal obrazložiti situacijo, ki se vleče že 10 let bom hvaležen. Po statusu na forumu sem "vajenec" Smile 

V kraju xy imamo 2 zazidljivi parceli kateri lastnik sem in nista še komunalno opremljeni. Do parcel vodi dostopna cesta katere solastnik sem skupaj z preostalimi solastniki (7) oz. lastniki parcel, ki so locirane okrog dostopne ceste. 
Za področje je sprejet in predpisan LN s strani Občine (komunalni vodi gredo po naši dostopni cesti), vendar občina komunalne infrastrukture ne bo naredila, ker je dogovor izpred let takšen, da je izgradnja komunalne infrastrukture projekt lastnikov, torej nas, pri občini pa smo potem oproščeni do 75% plačila komunalnega prispevka. Dolžina voda komunalne infrastrukture katerega bi bilo potrebno izvesti je 30 m.

Ali lahko komunalno infrastrukturo fizično zgradimo lastniki sami? Ali je za to potrebno gradbeno dovoljenje? (predvidevam sicer, da je- v kolikor je potrebno gradbeno dovoljenje za izvedbo komunalne infrastrukture kako začeti, na koga se obrniti da pripravi dokumentacijo? Pripravi arhitekt? Ali lahko kot fizična oseba vložim na UE dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljena komunalne infrastrukture oz. ali je lahko nosilec projekta fizična oseba?
Naprošam za mnenja, predloge, morebitne zadržke,....

Hvala,


Glynn

Natisni

  Lesni peleti
Avtor: some1 - 5 ur nazaj - Forum: Prodam - Brez odgovorov

Prodam 49 vreč lesnih peletov a1. Več informacij na slikah. Prodamo zaradi menjave ogrevalnega sistema na toplotno črpalko. Prevzem okolica Lj. (Matena). Po dogovoru mozna tudi dostava( proti plačilu ). Cena 3€ po vreči oz. 147€ za cca 750kg.

telefon: 031702664Priložene datoteke Predogledne slike
       
Natisni

  Globina vodovodne cevi
Avtor: LordTado - Včeraj ob 18:10 - Forum: Napeljave - Brez odgovorov

Lp
Ali je varno vodovodno cev colarco alkaten porinit skozi rebrasto cev na globini 65-70cm kar se tiče zime?
Če je okrog nje zrak je to boljše ali slabše glede zmrzali?
Cev je 35mm oz. 50mm zunanja mera...
Na eni strani je v hiši na drugi v jašku z uro globokem 1.5m.
Hvala,lp

Natisni

  Beljenje stare hiše
Avtor: Cemmac - Včeraj ob 12:11 - Forum: Talne in stenske obloge - Brez odgovorov

Pozdravljeni,

Lotevam se beljenja dnevnega prostora in spalnice v stari 150+ let hiši. Ker so stene debele in neravne (plan je samo beljenje) je najverjetneje uporabiti - bela bio apneno barvo? 
Baje so v preteklosti poskušali z Jupol Classic pa je tako "zadihtalo" da je vse plesnilo. 

Strop je bil prenovljen par let nazaj. Gre za lesen strop na katerega smo dali knauf in ga med stiki z mavčnimi ploščami zafugirali z Jupolinom ali fugirno (nevem točno). Ker se je skozi zimska obdobja par let, les zgoraj dihal krčil in raztegoval je povsod nastala 2cm luknja vmes, na splošno pa je omet plasti zelo odpadel na delih, verjetno napačna barva.

Sedaj sem razmišljal da bi za to uporabil beli akrilni silikon zagladil par dni da se posuši in potem vse skupaj strop z apneno barvo 2x prebarval.

Bo to v redu?
Hvala

Natisni

  Fečarde-na črno
Avtor: zagasper - Včeraj ob 10:07 - Forum: Gradbena dokumentacija - Odgovorov (2)

Pozdravljeni

Vem da ni prav ampak kaj moram, vprašam še vedno lahko , malo mi je veliko dati 4000€ za papirje Smile

Pri starših na 28 stari hiši bi si uredil mansardno stanovanje , ker je na eni strani kolenčni zid nizek (3šare) bi si zaradi višine, svetlobe ter prostora naredil fečardno po celotni strehi.. Ja potreboval bi gradbeno dovoljenje delno sem tudi v fazi pridobivanja le tega ampak me zanima sledeče v kolikor je bil kdo v tej situaciji  in je šel  podoben projekt delati na črno, ste imeli kakšne težave, kazen-kolikšna?
Kar se tiče sosedov smo si dobri čeprav to jemljem kot rezervo, ker nikoli ne veš kdaj te lahko misleč najboljši prijatelj zafrkne.. ampak pustimo to...
Zanima me predvsem kolikšne so kazni...?
Upošteval bom seveda smernice za fečarde od naše občine.

Natisni

  sam ali mojster
Avtor: Mtej - Včeraj ob 08:14 - Forum: Sam svoj mojster - Odgovorov (2)

Lotil se bom delne prenove hiše stare približno 30 let. Zamenjal bi kopalnico (menjava ploščic in opreme), kuhinjo (napeljave ostanejo), zamenjal pohištvo, prebrusil parket. Izoliral bi streho (je skoraj nova), na podstrešju naredil tri sobe in v njih pripeljal elektriko.
Vprašanje je česa bi se lahko lotil sam? Sicer nimam dveh levih rok in z veseljem kaj naredim, toda nimam izkušenj z obnovo. Bojim se, da se ne bi česa lotil in naredil več škode kot koristi, oziroma, da se bom dva dni matral s stvarjo, ki jo mojster s pravim orodjem naredi v pol ure.
Kaj predlagate?

Matej

Natisni

  Froling 15 - 20kW
Avtor: blocko - 4.8.2020 ob 21:21 - Forum: Energijski viri - Odgovorov (6)

Pozdravljeni

Zanima me kotel na polena Froling S1 turbo 15-20 kW. Če bi kdo vedel kako se kaj v praksi obnese bi prosil za info. Delam novogradnjo, 2 etaži po 108 m2, samo talno gretje, pod plavajočo ploščo je 12cm xps, v tlakih 10 cm eps 70 + 3 cm sistemske plošče, na fasadi bo 16 cm izolacije (po projektu) ali celo več, troslojna zasteklitev oken, hiša je cel dan na soncu.
Poleg kotla bo zalogovnik 1500 l in sanitarna TČ 300 l. Vse skupaj bo šlo preko Ekosklada ( - 2000 eur subvencija) tako da cena ne bo pretirana. Peč ima samo 80 l nalagalni prostor - kaj lahko pričakujem od takega kompleta. Drva imamo svoja.
Komentarje zakaj ne TČ raje preskočimo. Zakaj ne cenejše peči pa ker če bi želel prišparati 2 do 3000 eur bi le te lovil že pri oknih, tlakih, strehi..... kjer se razlika dejansko nikoli ne povrne.

Hvala v naprej

Natisni

  Solarno ogrevanje sanitarne vode.
Avtor: jan45 - 4.8.2020 ob 21:16 - Forum: Energijski viri - Odgovorov (5)

Pozdravlji.
A bi mi kdo znal pomagati usposobiti solarno ogrevanje z elektroniko IKARUS 21 BE.Priložene datoteke Predogledne slike
   
Natisni

  Hladilnik (nov termostat)
Avtor: erikSLO - 4.8.2020 ob 17:32 - Forum: Bela tehnika - Odgovorov (1)

Pozdravljeni

Pri hladilniku mi je šel termostat (80% prepričan) in ker je hladilnik razmeroma nov (3 leta), nebi kupoval novega hladilnika ampak bi kupil nov termostat. Sedaj pa me zanima kje lahko dobim termostat, ki bo pravi za v moj hladilnik? So mogoče to kakšni univerzalni termostati? Na kaj moram biti pozoren?

Hladilnik pa je CANDY CCBS6182WH.

Pa še slika trenutnega termostata.

[Slika: ter1.jpg]


[Slika: ter2.jpg]Vesel bom vsakršnega nasveta

Lep pozdrav

Natisni

  Objekt zgrajen na črno in sončna elektrarna - kaj bi bilo najbolje storiti
Avtor: KK22 - 4.8.2020 ob 16:40 - Forum: Gradbena dokumentacija - Odgovorov (1)

Pozdravljeni,

Pri nas si zelo želimo postaviti sončno elektrarno (z maksimalno močjo 20kw) na strehi objekta in sicer smo za ta namen izbrali lopo, ki jo ločena od hiše in ji pušča streha (100m2), pa smo rekli, ok, obnovimo streho oz. jo lahko kar nadomestimo z sončnimi paneli... Naj še omenim, da ima lopa dva dela; en del je pokrit z salonitnimi ploščami, drugi, manjši del pa je malce dvignjen in zalit z betonom. (cca 86m2/12m2).

Pa se je zadeva zapletla, jasno. Lopa je bila zgrajena sredi 80-tih let, na črno, ni vpisana v kataster, pod namensko rabo zemljišča pa naj bi bila kmetijska površina... Skratka kar so lahko naredili narobe, so.

To je povzročilo kup preglavic, najprej smo mislili zadevo legalizirati, potem pa me je gospa na UE napotila na občino, sedaj od občine čakam odgovor če bodo sploh dali odobritev da je tam lahko elektrarna, nek prostorski akt je bil omenjen, skratka zasuta sem s podatki, zakoni in birokracijo ki jih s težavo razumem, in sedaj ne vem več niti česa naj se sploh lotim.

Nevem, kakšne so 'kazni' za tako legalizacijo takšne gradnje, nevem niti če bi se bolj splačalo lopo 'porušiti', kao da pustimo samo tri stene in gor postavimo konstrukcijo za elektrarno, (pa ostane v bistvu prostor spodaj pod elektrarno); ali tega če bi lopo vpisali v kataster, legalizirali in s projektantom izdelali načrt, če bi lahko imeli panele kot kritino, skratka, nič več mi ni jasno in ne vem na koga naj se obrnem da bi mi pokazal najboljšo možno pot. 

Naj še omenim da elektrarne ni mogoče postaviti na stanovanjski hiši, ker ta tudi nima uporabnega dovoljenja (!), kar smo ugotovili šele ko smo postavili toplotno črpalko, in izgubili subvencijo. Skratka, ta lopa bi bila najprimernejši objekt, nevem pa česa naj se sploh lotimo in kako.

Hvala za kakršnokoli informacijo in pomoč, lep pozdrav.

Natisni


Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »